cookie-og-privatlivspolitik
Arkana-modellen.
Foto: PR

Motor

Renault står foran stor forandring

Færre modeller og et markant ændring for Megane på vej.
03. oktober 2020 kl. 18:55 Af Steen Nielsen

Annonce

Renaults står foran en stor forandring i fremtiden. Det forventer den ny administrerende direktør, Luca de Meo, der kom til fra Seat i juli, at kunne meddele i januar, hvor han fremlægger en komplet strategi for Renault-Nissan-Mitsubishi-alliancen.

Men lidt info om, hvordan de Meo agter at vende Renault fra tab til fortjeneste, er sluppet ud.

Han mener blandt andet, at Renault skal bygge dyrere biler, og at bestselleren Megane i næste version bliver en crossover, der kan give Renault det rette skub ind i fremtiden.

Overordnet har han kigget på den strategi, som konkurrenten Peugeot har lagt, og som har gjort, at de blandt andet ikke lider så hårdt under coronakrisen, som andre mærker.

Dagens version af Megane blev lanceret i 2016 og for nylig opdateret i blandt andet en plug-in hybrid-version, der en den bedste Megane nogensinde. Den vil blive udskiftet inden for to til tre år, og altså genopstå som en crossover.

Til næste år vil Renault i Europa lancere en Capture-crossover, kaldet Arkana (Billedet), som været på det russiske marked i et par år.

Måske, måske ikke, svarer Renaults danske pressechef, Søren hyltoft, på spørgsmålet om den kommer til Danmark.

Der vil ifølge Luca de Meo ikke kun komme et mindre antal nye modeller fra Renault i fremtiden, men antallet af varianter skal reduceres med 50 procent.
Renault forventes også at fjerne flere populære modeller fra programmet, blandt andet MPV’erne Scenic og Espace.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Historien om Kaj Munk skal… 27. oktober 2020 kl. 07.05

AF: LEIF A. JENSEN

Ytringsfriheden 25. oktober 2020 kl. 22.29

AF: JOHN WENNERWALD

Røg julen dér? 25. oktober 2020 kl. 21.38

AF: MARTIN WOUTERS

mulighed for anløb af… 25. oktober 2020 kl. 07.23

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49
Annonce i kategorien "Biler":
Annonce