cookie-og-privatlivspolitik
SEAT Ateca 1,5 TSI DSG FR

7

Billeder

SEAT Ateca 1,5 TSI DSG FR
Foto: Bilsektionen.dk

Motor

Seat Ateca er svaret hvis du vil have en flot VW-suv

Seat Ateca FR ser ikke kun godt ud, men er generelt en ganske fornuftig pakke med masser af udstyr og en god køreoplevelse.
02. august 2019 kl. 13:05 Af Bilsektionen.dk

Annonce

Det er efterhånden tre år siden vi første gang oplevede Seat Ateca. Men den holder stadigvæk, og den er solidt placeret i det solide SUV-segment, som da også er en succes for Seat.

Det kan man godt forstå, for med Ateca har Seat lavet en bil, som enhver med et budget på omkring 350.000 kroner bør overveje.

Det er i forvejen en ganske pæn bil, men som FR-udgave bliver den ekstra strømlinet at se på. Ud over alt det genkendelige VW-udstyr er Ateca FR også udstyret med et digitalt instrumentbord, med full-LED forlygter, Alcantara-sæder, navigation og bakkamera som standard. I den testede bil var der desuden en avanceret kørepakke, og sammen med de ligeledes eftermonterede og ret store 19"-fælge så vores FR ganske skarp ud.

Men den 1,5 l. benzinmotor overrasker med motoren, som passer utrolig godt til bilen. Det en ny motor, som også sidder i blandt andet. VW Golf. Og Seat-folket har fundet ud af at få det optimale ud af bilen, og sammen med den dobbeltkoblingsgearkasse, som også er standard hos VW-koncernen, så leverer Seat Ateca FR.


Stille og roligt

Du skal dog ikke regne med at komme ud og flyve, for bilen ser nok hurtigere ud, end den er. 0-100 km/t nås på 8,6 sekunder. FR-modellerne ser godt ud hos Seat, men du skal helt op i Cupra-modellen med 300 hk, før der for alvor sker noget fartmæssigt, hvis det er det, du er på jagt efter.

Men hvis du som 99 pct. af befolkningen ikke er en momenthungrende undersvend, men bare en helt almindelig forbruger, så er Seat Ateca FR en ganske velkørende og brugervenlig bil. Og det er endda på trods af de ret store 19 tommer fælge, som bilen var sat op på.

Der er masser af dynamik, og når det nu er en FR-model, så er den endda også ekstra sportsligt sat op. Alligevel føles den komfortabel og barmhjertig ved bykørsel på slidte veje.

På bagsædet vil der også være acceptabel plads til fire voksne, og i bagagerummet skal vi være et skarn for at bede om mere plads end de 510 liter, der er til rådighed.

Priserne er sådan set også fornuftige og ligger på enten 345.000 eller 370.000 kroner, hvis du (klogeligt) vælger det syvtrins DSG-gear til.

Og hvad har vi så lært? Så hvis du overvejer at købe en VW-SUV, så køb en Seat-SUV - det bliver du bestemt glad for.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Moderne befolkningsopdragelse 21. oktober 2019 kl. 12.46

AF: BJARKE ROSENKILDE

Når Gud er død. 21. oktober 2019 kl. 02.13

AF: JOHN WENNERWALD

Velfærd i kommunerne 20. oktober 2019 kl. 21.26

AF: BJARKE ROSENKILDE

Borgerens stat 19. oktober 2019 kl. 13.42

AF: BJARKE ROSENKILDE

Lokalpolitik 18. oktober 2019 kl. 11.15

AF: JOHN WENNERWALD

Oprydning efter brystkræftsskandale 13. oktober 2019 kl. 20.51
Annonce i kategorien "Biler":
Annonce