cookie-og-privatlivspolitik
Den ny Skoda Octaviakører fem sikre Euro NCAP-stjerner i hus.
Den ny Skoda Octaviakører fem sikre Euro NCAP-stjerner i hus.
Foto: PR

Motor

Stor ros til Octavia i crashtest

Den nye Skoda-model kører fem sikre Euro NCAP-stjerner i hus.
10. december 2019 kl. 06:43 Af Steen Nielsen

Teslas store SUV, Model X, er en af alletiders sikreste biler testet af Euro NCAP.

Men da den ikke er særlig interessant på det danske marked, iler vi straks videre til en bil, der i den grad har danskernes opmærksomhed; Skoda Octavia.

Den rummelige tjekke har igennem årene været en populær bil blandt børnefamilier, og som den aktuelle test viser, kan de fortsat trygt vælge Octavia. Den nye Skoda-model kører nemlig fem sikre Euro NCAP-stjerner i hus.

"Skoda har for længst bevist, at deres biler har en god sikkerhed. Det gælder også den nye Octavia, som der ikke rigtig noget at sætte en finger på. Alle de nye sikkerhedssystemer er standard, og kollisionssikkerheden er i top ikke mindst for de yngste på bagsædet. Det gør Octavia til et sikkert bilvalg," siger FDMs repræsentant i Euro NCAP, Søren W. Rasmussen.

Octavia IV kommer til Danmark i sommeren 2020.

Efter et længere tilløb har juletravlheden meldt sig hos Euro NCAP i en sådan grad, at man har været nødt til at dele decembers test op i to.

Det er især udsigten til at skulle strække sig længere efter stjernerne, der får bilproducenterne til at holde i kø hos det europæiske sikkerhedssamarbejde. Fra 2020 skærper Euro NCAP nemlig igen kravene til nye bilers sikkerhed.

Testen tæller to helt nye udgaver af de populære mini-SUV'er, Renault Captur og Peugeot 2008, der begge kommer på det danske marked til marts næste år.

Captur kom ud af testen med fem stjerne, mens den ny Peugeot 2008 lander på fire Euro NCAP-stjerner på grund af en nødbremse, der ikke ser bløde trafikanter godt nok.

"Vi har desværre tidligere måttet kritisere Peugeot-koncernen for at sælge biler uden optimal sikkerhed, og endnu en gang har de desværre valgt at spare på sikkerheden. Det er ikke godt nok, og vi opfordrer den danske importør til kun at tage udgaven med sikkerhedspakke og dermed de fem stjerner hjem. Til sammenligning viser Renault vejen med et højt sikkerhedsniveau i alle udgaver af den nye Captur-model, der stort set koster det samme som Peugeot 2008. Det skal de have ros for," siger Søren W. Rasmussen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23
Annonce i kategorien "Biler":
Annonce