cookie-og-privatlivspolitik
Klarer den ny Mercedes hypercar testen på verdens skrappeste racerbane, går der næppe længe før den kommer i produktion.
Foto: PR

Motor

Super-Mercedes i afgørende test
07. september 2020 kl. 06:19 Af Steen Nielsen

Mercedes er nu kommet så langt i udviklingen af den ultimative hypercar, Project One, at den kan køres ud af vindtunnellen og sendes ud i den virkelige verden, nærmere betegnet til Nürburgring Nordschleife.

Efter at have testet flere prototyper på deres egen baner, skal bilen nu vise, hvad der er kommet ud af flere års udviklingsarbejde.

Klarer den udfordringen på verdens skrappeste racerbane, går der næppe længe før, den kommer i produktion. 275 biler skal der bygges, og de er allerede bestilt.

Project One er ikke nogen helt almindelig supersportsvogn, for den skal løfte den teknisk moderne Formel 1-racer ud på almindelig vej.
Akkurat som McLaren gjorde det med deres F1, der dengang var alle andre supersportsvogne overlegen.

Men Project One skal ikke alene være et bæst af en racer, den skal kunne indregistreres og også være brugbar, når der skal hentes rundstykker henne hos bageren.

Annonce

Med en elektrisk rækkevidde på 25 km kan det klares, uden at benzinmotoren skal tage del i arbejdet.

Udfordringen for Mercedes-AMG Motorsport har været at implementere køreegenskaberne fra formel 1 i en lovlig gadebil, så det også fungerer perfekt under daglig kørsel.

Det har har også været en opgave at dæmpe lyden, så ikke hele kvarteret får hjertestop, når den startes op, eller bare kommer rullende.

Motoren i Project One er en 1,6-liters V6 tilsluttet en elektrisk motor, og derudover yderligere tre elektriske motorer, så den har firehjulstræk.

Summen af alt dette er en bil med over 1.000 hestekræfter og et maksimalt omdrejningstal på 11.000.

Annonce

Med alle de kræfter i bagagen vil Project One kunne rykke fra stående til 200 km/t. på seks sekunder og nå en topfart på over 350 km/t.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

AF: JOHN WENNERWALD

# Me too 04. juli 2021 kl. 22.34

AF: KENNETH WINTHER

Storstrøm Fængsel bløder... 03. juli 2021 kl. 09.56

MEST LÆSTE

Annonce i kategorien "Biler":
Annonce
ANNONCE