cookie-og-privatlivspolitik

2

Billeder


Foto: Bilsektionen.dk

Motor

Tip: Sådan sparer du på værkstedsregningerne

Danskerne har flere biler i garagen, og det kan blive dyrt i værkstedsregninger. Heldigvis er der en række ting, du ifølge ekspert selv kan fikse på bilen.
09. september 2019 kl. 06:12 Af Bilsektionen.dk

Annonce
FAKTA

Flere og flere danskere nøjes ikke med en enkelt bil i garagen. Ifølge tal fra Danmarks Statistik er antallet af familier med to eller flere biler steget med 18,6 procent på bare fem år. Det kan blive dyrt i værkstedsregninger - men ifølge ekspert kan du ved hjælp af få tricks spare flere tusinde kroner.

- Man behøver ikke en mekanikeruddannelse for at give bilen en kærlig hånd. Det oplever jeg heldigvis, at flere får øjnene op for. Særligt for biler, hvor garantien er udløbet, kan man spare flere tusinde kroner på selv at gøre nogle få og meget simple ting, fortæller bilekspert Nis Kornum fra Biltema, der er Nordens største forhandler af bilreservedele.

Reparationer og serviceeftersyn kan nemlig rende op i mange tusinde kroner årligt, men med mod, google og gør-det-selvvideoer , kan du som bilejer selv skrue lidt for at spare på værkstedsregningerne.


Kend dine begrænsninger

Ifølge Nis Kornum handler det om at kende sine begrænsninger.

- Som ufaglært er der selvfølgelig ting, du ikke skal begynde at rode i - det gælder særligt alt omkring motoren og til dels også bremserne. Men de mere overfladiske ting kan du sagtens gøre selv.

Nis Kornum lister nedenfor op, hvordan du bedst sørger for at spare lidt penge på bilregningerne, så værkstedsregningen kommer i bund:


1. Tjek olie regelmæssigt

Ofte skal bilen have genopfyldt olie mellem olieskift, og gør du ikke det, kan det blive dyrt på værksted. På en nyere bil kan det koste mange tusinde kroner, hvis den kører tør for olie, så tjek regelmæssigt, om der er nok - og fyld nyt på, hvis der mangler.


2. Rens motoren

Vedligehold af motoren er vigtigt, for der samler sig affaldsstoffer på indmaden i bilen. Ved at tilsætte additiv til brændstoffet renser du motoren for affaldsstofferne, når du kører, og forlænger derved dens levetid.

Tilsæt additiv mellem hver fjerde og sjette tankning.


3. Lad batteriet op årligt

Det er en god idé at lade bilens batteri op en gang årligt. På køreture lades bilens batteri nemlig sjældent helt op, og derfor har den godt af at få en fuld opladning en gang imellem - for eksempel natten over - med en såkaldt vedligeholdelseslader. Det forlænger levetiden.


4. Skift selv filtre

Mange værksteder tilbyder små serviceeftersyn, hvor de tjekker pollenfiltre, luftfiltre med mere, og tager gerne op mod to tusinde kroner for det. Det kan du dog selv klare for langt under det halve, og dermed springe det lille servicetjek over.

Er du i tvivl om, hvordan man gør, findes der masser af gode vejledninger online, for eksempel på Youtube.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: ANTON EBSEN

Hejs flaget! 18. september 2019 kl. 10.47

AF: JOHN WENNERWALD

Betaling ved kasse et 15. september 2019 kl. 19.41

AF: SVEND ERIK WINTERFELDT

Dårlig stil Gedser 12. september 2019 kl. 13.16

AF: BJARKE ROSENKILDE

DF's fremtid? 11. september 2019 kl. 18.07

AF: JOHN WENNERWALD

Guldregn 08. september 2019 kl. 17.37

AF: LARS STIG HANSEN

Marielyst torv – gener fra… 07. september 2019 kl. 21.59
Annonce i kategorien "Biler":
Annonce