cookie-og-privatlivspolitik
Toyota GR Supra kommer snart med firecylindret turbomotor.
Toyota GR Supra kommer snart med firecylindret turbomotor.
Foto: PR

Motor

Toyota GR Supra i lettere udgave

Det er endnu uklart, om nogle af de 200 særlige eksemplarer med navnet GR Supra Fuji Speedway Edition kommer til Danmark
22. februar 2020 kl. 06:00 Af Steen Nielsen

Annonce

Den 340 hestes, 6-cylindrede motor i Toyota GR Supra er en vidunderlig maskine. Den lyder fænomonalt og har et vidunderligt moment.

Store ord, og den fortjener dem.

Men i disse tider, hvor ordet "Bilskam" er ved at snige sig ind i den danske ordbog, er det et klogt træk af Toyota nu at tilbyde et alternativ til rækkesekseren.

Det drejer sig om en ny lettere og mere kompakt firecylindret turbomotor med 258 hestekræfter. Hele 100 kilo vejer den mindre end sin seksede storebror, og det betyder lidt mere adrætte køreegenskaber.

Den optimale 50/50-vægtfordeing mellem for og bag er nemlig bevaret ved at placere den mere kompakte frontmotor længere tilbage og dermed endnu tættere på midten af bilen.

Præstationerne på de to GR Supra er henholdsvis 4,3 og 5,2 sekunder.

2.0-liters turbomotoren med twin-scroll teknologi, der eliminerer turbotøven, er som sin 3.0-liters storebror sammenkoblet med en 8-trins automatgearkasse fra ZF, hvilket ikke bare gør det til en fornøjelse - men til en ægte sportslig fornøjelse - at sidde bag rattet i GR Supra.

Toyota har ikke lagt begrænsninger på produktionen af den nye GR Supra 2.0, men bygger i forbindelse med introduktionen i Europa i alt 200 særlige udstyrsudgaver med den nye motor, der får navnet Fuji Speedway Edition.

Derudover vil både et aktivt differentiale, en adaptiv variabel undervogn og særlige sportsbremser være standard i den begrænsede variant - finesser, som også er en del af den sportspakke, der kan tilvælges i standardudgaven af GR Supra 2.0.

Det er endnu uklart, om nogle af de 200 særlige eksemplarer med navnet GR Supra Fuji Speedway Edition kommer til Danmark.

Sikkert er det dog, at Toyota åbner for salget af normale udgave af GR Supra 2.0 i Danmark i løbet af foråret.

Priser og udstyrsvarianter bliver offentliggjort tættere på salgsstart.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Efterslæbet bliver stort 05. april 2020 kl. 21.11

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

En folkelig sammenslutning 05. april 2020 kl. 19.36

AF: CARSTEN ANDERSEN

Nakskov kan ikke få hænderne ned 03. april 2020 kl. 16.44

AF: BIRGITT BJERRE

Cykelstier langs Sundruten… 01. april 2020 kl. 09.50

AF: BJARKE ROSENKILDE

Hjernevask, medierne,… 31. marts 2020 kl. 23.30

AF: JOHN WENNERWALD

Solidaritet når regningen kommer 29. marts 2020 kl. 20.35
Annonce i kategorien "Biler":
Annonce