cookie-og-privatlivspolitik

Motor

Tvivlere kan lease elbil

Danske elbiler bliver revet væk fra forhandlerne, men nu bliver det lettere at udskifte den gamle bil med en elektrisk udgave gennem leasing.
27. marts 2019 kl. 11:50 Af Bilsektionen.dk

Annonce

Danskerne vil i stigende grad gerne køre elbiler. Faktisk er interessen for elbiler så stor, at flere bilproducenter har svært ved at følge med efterspørgslen.

Alligevel udgør elbiler mindre end én procent af den danske bilpark og høje priser afholder stadig det store flertal af danskere fra at købe elbil.

Men flere udbydere tilbyder nu også, at man kan lease bilerne, hvis man enten er i tvivl om det er noget, der kan fungere i hverdagen, eller hvis bilen er udsolgt. E.ON er udbyder af Danmarks største ladenetværk til elbiler, og de er gået sammen ALD Automotive om netop at udbyde elbiler gennem leasing.

- Leasing sænker barrierer for at køre grønt, da det er risikofrit og fleksibelt og dermed gør det nemmere for flere at vælge det grønnere alternativ - både for private og for virksomheder. Vi ved, at det er en stor opgave at omstille transporten til mere grønne alternativer, men det er en opgave, vi gerne er med til at løfte, siger Henrik Engel, adm. direktør for ALD Automotive Danmark A/S.


Nye elbilmodeller står klar

Bilproducenterne har for alvor vendt fokus mod de elektriske modeller. Mindst 22 forskellige modeller forventes at blive lanceret i Danmark i 2019 og 2020. Det er særligt elbilernes batterier, som vil blive større, og derved bliver elbilernes rækkevidde også forlænget til fordel for forbrugerne.

Energiselskabet E.ON er ikke i tvivl om elbilens potentialer, og de forventer, at, at de næste par år vil markere begyndelsen på gennembruddet for elbiler i Danmark, hvis afgifterne ikke stiger.

- Vores erfaringer viser, at når man først har kørt i en elbil, så går man ikke tilbage til den fossile model igen. Elbiler er simpelthen mere komfortable og sjove at køre i. Samtidig skal man ikke have dårlig samvittighed over at forurene i de byer, vi bor i. Sammen med ALD Automotive gør vi det nu også mere overskueligt og trygt at være bilist, forklarer Tore Harritshøj, administrerende direktør for E.ON, og påpeger, at al strøm i E.ONs offentlige ladenetværk kommer fra vedvarende energikilder.

Lige nu er det muligt at lease alt lige fra Renault ZOE Life 41 kWh eller Nissan LEAF Tekna til Tesla Model 3 eller Hyundao Ioniq Electric.

Utvivlsomt vil mange flere muligheder komme til løbende i løbet af 2019 i samme tempo som bilerne bliver udrullet.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Oprydning efter brystkræftsskandale 13. oktober 2019 kl. 20.51

AF: BJARKE ROSENKILDE

Narrens vise. 10. oktober 2019 kl. 16.29
Nu må Digelauget stoppe vanviddet 09. oktober 2019 kl. 10.42

AF: BJARKE ROSENKILDE

Blåpandet stram udlændinge politik 08. oktober 2019 kl. 15.54

AF: JOHN WENNERWALD

Eget vikarbureau 06. oktober 2019 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

EU og det besværlige demokrati. 02. oktober 2019 kl. 15.47
Annonce i kategorien "Biler":
Annonce