cookie-og-privatlivspolitik

3

Billeder


Foto: Bilsektionen.dk

Motor

Tysk vejtjeneste: Derfor bryder bilen sammen på ferien

Når danske bilister strander, mens de er på vej på bilferie sydpå gennem Tyskland, er det ofte ADAC som assisterer og hjælper os videre - og skaderne kan faktisk undgåes.
17. april 2019 kl. 18:50 Af Bilsektionen.dk

Annonce
FAKTA
Fem råd til at undgå bilproblemer
1. Fyld ny kølervæske, olie og vand på, så alle flydende væsker er fyldte.
2. Køb lovpligtigt udstyr til bilen. Det er f.eks. selvlysende sikkerhedsveste
3. Dækkenes mønsterdybde må gerne være over 2 mm, selvom loven kun kræver 1,6 mm som minimum. Tjek lufttrykket.
4. Skal du via Tyskland, Italien, Schweiz og Frankrig, så undersøg reglerne for motorvejsafgifter samt køb af motorvejsmærkater og miljømærkater.
5. Få en bilkyndig til at kontrollere pærer, lys, blinklys, batteri og sikringer på bilen. Det er ikke altid så enkelt, som det ser ud til.
Kilde: Applus Bilsyn

Påsken er højtid for danskere, som tager på bilferie. Omkring 800.000 danskere tager, ifølge en tidligere undersøgelse fra Applus Bilsyn, på tur i højtiden, og vanen tro er Tyskland det mest populære sted at køre igennem på vej mod slutdestinationen.

På vejen er der desværre mange, som ender i uheldige situationer, fordi bilen bryder sammen på den ene eller anden måde. og det kan sagtens være en god ide at forberede bilen på rejsen.

Tyske ADAC - Tysklands og Europas største bilistforening med omkring 17 millioner medlemmer - hjælper hvert år tusindvis af udenlandske biler, heriblandt også mange nødstedte danskere.

- De fleste skader på udenlandske biler, som vi rykker ud for at hjælpe, opstår under kørslen, blandt andet på grund af overbelastning. Det er primært skader på motoren, på motorstyringen, problemer med elektronikken, punkteringer eller skader på drevet. I biler med masser af elektronik er batteriet ofte også påvirket og noget, der skaber problemer, uddyber Melanie Mikulla, talsmand for ADAC i Tyskland.

For eksempel kan det være hårdt for ældre biler at holde i tomgang, når man kører mange kilometers køkørsel og det kan udfordre køleren, så bilen kommer til at mangle væske eller der kan opstå en mekanisk defekt.

Der er dog mulighed for at optimere bilen inden afgang, så man kan minimere risikoen for at bilen bryder sammen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09

AF: MARTIN WOUTERS

brædder ønsker hurtigt… 15. maj 2020 kl. 16.47

AF: LINDA SOMMER

Lolland er som skabt til… 14. maj 2020 kl. 17.26
Annonce i kategorien "Biler":
Annonce