Annonce
Motor

VW er nu også klar med mini-SUV

Foto: Bilsektionen.dk

Den er lille, men også høj og rummelig - nu vil VW også vise, at de kan lave kompakte SUV'er.

SUV'erne har kronede dage, og ethvert bilmærke med den mindste smule respekt for sig selv har efterhånden flere størrelser at vælge mellem. Det er nu også i endnu højere grad tilfældet hos VW, som netop har præsenteret den lille VW T-Cross - en helt ny bil.

Hvis modellen lyder bekendt er det fordi at VW også har modellen T-Roc, som har fået ganske godt fat i det danske marked.

Men T-Cross er endnu mindre. Helt nøjagtigt er den 12 cm. kortere og dermed endnu mere byvenlig end de øvrige VW-SUV'er - det er mærkets første SUV i miniklassen.

Foto: Bilsektionen.dk

Pumpet Polo

Modellen er en søstermodel til den Seat Arona, som blev Årets Bil 2018, men alle roser til trods er den langt mindre populær end netop T-Roc, som sælger cirka tre gange så godt i Danmark. Bilen ligner en pumpet udgave af VW Polo, og de er da også baseret på samme platform.

T-Cross er dog hvad VW kalder for en "urban crossover", som med sin længde på 4,11 meter er 54 mm længere end Polo og med sin højde på 1,56 mer 112 mm højere end Polo. Indstigningsmodellen, der er prissat til 199.990 kroner (for T-Cross 1.0 med 95 hk) og derudover er der en lang række kombinationer og designoptioner, som giver masser af plads til at give T-Cross et mere individuelt præg.

VW skulle dog have sørget for, at bilen med sin lange akselafstand 2,56 meter muliggør en - for klassen - ekstraordinær rummelig kabine med masser af plads til op til fem personer og et bagagerum, der kan rumme mellem 385 og 455 l.

Takket være et bagsæde, der kan forskydes i længderetning og klappes frem, kan T-Cross lynhurtigt omdannes til en slags kompakt varevogn med et regulært varerum på op til 1.281 liter kapacitet.

Kabinen - med fleksibilitet og rummelighed i højsædet

Foto: Bilsektionen.dk
Artiklen fortsætter efter annoncen

Fint motorprogram

T-Cross vil kunne fås med et digitalt cockpit med den nyeste generation af Active Info Display-instrumentering (ekstraudstyr) og infotainmentanlæg med 8" touchskærm.

Begge displays er placeret på en horisontal akse, der giver et helstøbt integreret digitalt cockpit med optimalt overblik og funktionalitet.

Fra starten vil T-Cross kunne fås med tre effektive turboladede motorer, der sikrer en kvik og økonomisk kørsel. De to trecylindrede 1.0 TSI benzinmotorer med benzinpartikelfilter yder henholdsvis 95 hk/175 Nm og 115 hk/200 Nm, og den firecylindrede 1.6 TDI-motor med 95 hk fuldender motorprogrammet.

Afhængigt af den valgte drivlinje overføres motorkraften til forakslen via en 5-manuel gearkasse (95 hk 1,0 TSI), en 6-trins manuel gearkasse (115 hk 1,0 TSI) eller en 7-trins DSG-gearkasse (ekstraudstyr på 115 hk 1,0 TSI). En 150 hk 1,5 TSI-motor introduceres i slutningen af 2019.

Foto: Bilsektionen.dk
Artiklen fortsætter efter annoncen

Assistenter hjælper til

T-Cross er udstyret med en komplet pakke af sikkerhedsfeatures, som hidtil har været forbeholdt større biler, og ifølge VW selv gør det bilen til en af de sikreste SUV'er i den kompakte klasse. Men bilen byder også på eksemplarisk udvalg af førerassistentsystemer, der er konstrueret til at reducere faren for, at en kollision i det hele tager sker, og samtidig øger de kørekomforten.

Blandt det omfattende standardmonterede sikkerhedsudstyr finder du områdeovervågningssystemet Front Assist med fodgængerregistrering og automatisk nødbremse, vognbaneassistenten Lane Assist, Hill Start Assist, det proaktive system til beskyttelse af personer i bilen og vognbaneskiftassistenten Blind Spot Detection med indbygget parkerings- og manøvreringsassistent.

Desværre er træthedskontrol, adaptiv fartpilot og aktiv parkeringsassistance ekstraudstyr, og det må siges at trække ned i den samlede regning.

Til den moderne familier er der også op til fire USB-porte og induktiv trådløs opladning, som sikrer optimale opkoblingsmuligheder og tilstrækkeligt med strøm til. Et andet highlight er soundsystemet (ekstraudstyr) fra det velkendte amerikanske firma Beats, der har en 300 W 8-kanals-forstærker og en separat subwoofer i bagagerummet.

Volkswagen nye kompakte SUV introduceres i Danmark i løbet af april måned 2019 til priser fra 199.990 kroner for en T-Cross 1,0 TSI med 95 hk.

Foto: Bilsektionen.dk
Foto: Bilsektionen.dk
  • Foto: Bilsektionen.dk
  • Foto: Bilsektionen.dk
  • Foto: Bilsektionen.dk
  • Foto: Bilsektionen.dk
  • Foto: Bilsektionen.dk
  • Foto: Bilsektionen.dk
Annonce
Annonce
Annonce
Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

112

Bil i brand på motorvejen

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Sport

Triumf i Silkeborg - perfekt slutspilsstart for NFH

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Lolland

Efter voldsom brand: Militærmuseum genopstår

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

Sport

Skifteret giver NFC-konkurrents ejer frist til at komme med redningsplan

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Nu skal pengene findes: Besparelser for 16 millioner kroner sendes i høring

Lokal nyt

Venstre vil forlænge grænsekontrollem

Indland

Over 800 butikker vil donere overskudsmad i påsken

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t

Lolland

Kæmpe kovending: Alligevel flertal for omfartsvej

Lolland

Engang var den Danmarks bedste Aldi: Nu åbner den snart som Rema 1000

Guldborgsund

Revyen solgte ud: - Nu skal vi lige komme os over chokket