cookie-og-privatlivspolitik

6

Billeder


Foto: Bilsektionen.dk

Motor

VW er nu også klar med mini-SUV

Den er lille, men også høj og rummelig - nu vil VW også vise, at de kan lave kompakte SUV'er.
07. november 2018 kl. 07:00 Af Bilsektionen.dk

Annonce

SUV'erne har kronede dage, og ethvert bilmærke med den mindste smule respekt for sig selv har efterhånden flere størrelser at vælge mellem. Det er nu også i endnu højere grad tilfældet hos VW, som netop har præsenteret den lille VW T-Cross - en helt ny bil.

Hvis modellen lyder bekendt er det fordi at VW også har modellen T-Roc, som har fået ganske godt fat i det danske marked.

Men T-Cross er endnu mindre. Helt nøjagtigt er den 12 cm. kortere og dermed endnu mere byvenlig end de øvrige VW-SUV'er - det er mærkets første SUV i miniklassen.


Pumpet Polo

Modellen er en søstermodel til den Seat Arona, som blev Årets Bil 2018, men alle roser til trods er den langt mindre populær end netop T-Roc, som sælger cirka tre gange så godt i Danmark. Bilen ligner en pumpet udgave af VW Polo, og de er da også baseret på samme platform.

T-Cross er dog hvad VW kalder for en "urban crossover", som med sin længde på 4,11 meter er 54 mm længere end Polo og med sin højde på 1,56 mer 112 mm højere end Polo. Indstigningsmodellen, der er prissat til 199.990 kroner (for T-Cross 1.0 med 95 hk) og derudover er der en lang række kombinationer og designoptioner, som giver masser af plads til at give T-Cross et mere individuelt præg.

VW skulle dog have sørget for, at bilen med sin lange akselafstand 2,56 meter muliggør en - for klassen - ekstraordinær rummelig kabine med masser af plads til op til fem personer og et bagagerum, der kan rumme mellem 385 og 455 l.

Takket være et bagsæde, der kan forskydes i længderetning og klappes frem, kan T-Cross lynhurtigt omdannes til en slags kompakt varevogn med et regulært varerum på op til 1.281 liter kapacitet.

Kabinen - med fleksibilitet og rummelighed i højsædet


Fint motorprogram

T-Cross vil kunne fås med et digitalt cockpit med den nyeste generation af Active Info Display-instrumentering (ekstraudstyr) og infotainmentanlæg med 8" touchskærm.

Begge displays er placeret på en horisontal akse, der giver et helstøbt integreret digitalt cockpit med optimalt overblik og funktionalitet.

Fra starten vil T-Cross kunne fås med tre effektive turboladede motorer, der sikrer en kvik og økonomisk kørsel. De to trecylindrede 1.0 TSI benzinmotorer med benzinpartikelfilter yder henholdsvis 95 hk/175 Nm og 115 hk/200 Nm, og den firecylindrede 1.6 TDI-motor med 95 hk fuldender motorprogrammet.

Afhængigt af den valgte drivlinje overføres motorkraften til forakslen via en 5-manuel gearkasse (95 hk 1,0 TSI), en 6-trins manuel gearkasse (115 hk 1,0 TSI) eller en 7-trins DSG-gearkasse (ekstraudstyr på 115 hk 1,0 TSI). En 150 hk 1,5 TSI-motor introduceres i slutningen af 2019.


Assistenter hjælper til

T-Cross er udstyret med en komplet pakke af sikkerhedsfeatures, som hidtil har været forbeholdt større biler, og ifølge VW selv gør det bilen til en af de sikreste SUV'er i den kompakte klasse. Men bilen byder også på eksemplarisk udvalg af førerassistentsystemer, der er konstrueret til at reducere faren for, at en kollision i det hele tager sker, og samtidig øger de kørekomforten.

Blandt det omfattende standardmonterede sikkerhedsudstyr finder du områdeovervågningssystemet Front Assist med fodgængerregistrering og automatisk nødbremse, vognbaneassistenten Lane Assist, Hill Start Assist, det proaktive system til beskyttelse af personer i bilen og vognbaneskiftassistenten Blind Spot Detection med indbygget parkerings- og manøvreringsassistent.

Desværre er træthedskontrol, adaptiv fartpilot og aktiv parkeringsassistance ekstraudstyr, og det må siges at trække ned i den samlede regning.

Til den moderne familier er der også op til fire USB-porte og induktiv trådløs opladning, som sikrer optimale opkoblingsmuligheder og tilstrækkeligt med strøm til. Et andet highlight er soundsystemet (ekstraudstyr) fra det velkendte amerikanske firma Beats, der har en 300 W 8-kanals-forstærker og en separat subwoofer i bagagerummet.

Volkswagen nye kompakte SUV introduceres i Danmark i løbet af april måned 2019 til priser fra 199.990 kroner for en T-Cross 1,0 TSI med 95 hk.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

AF: BJARKE ROSENKILDE

De kære konventioner. 11. juli 2019 kl. 15.26

AF: MARTIN WOUTERS

cykelbro, lille ekstra ø og… 08. juli 2019 kl. 09.07

AF: JOHN WENNERWALD

Fattigdomsgrænsen genindføres 07. juli 2019 kl. 22.38

AF: BJARKE ROSENKILDE

Sandheden er ilde hørt 07. juli 2019 kl. 16.31

AF: JOHN WENNERWALD

Brystkræftsafdeling flyttes 30. juni 2019 kl. 22.05
Annonce i kategorien "Biler":
Annonce