Annonce
Motor

VW går efter fartrekord i vild elbil

Volkswagens ID.R Foto: Bilsektionen.dk

VW er i gang med at udvikle en række elbiler til lancering i 202 og fremefter, og det går ikke stille for sig. Især ikke når det handler om Volkswagens ID.R, der er en 100 procent elektrisk racerbil med 680 hk

Bilen er inspireret af recerbioerne i serie XXX, og det er da også grunden til, at den især bliver testet hård på Nürnburgrings Nordschleife-bane med racerkøreren Romain Dumas bag rattet.

Den elektriske ID. R-racer - det sportslige flagskib i Volkswagens familie af ID.-elbiler - er klar til at sætte ny omgangsrekord for elektriske køretøjer på den 20,832 kilometer lange Nordschleife.

For at racerkøreren Romain Dumas kan slå den indtil nu bedste tid for elbiler på 6:45.90 minutter, har Volkswagen Motorsport kontinuerligt udviklet ID.R-modellen.

Romain Dumas, som kender Nordschleife bedre end nogen anden og allerede har vundet det berømte 24-timers løb fire gange, testkører den eldrevne racerbil ID.R påNordschleife.

"Omfanget af videreudviklingen af ID.R sammenlignet med 2018-versionen er imponerende, og det var et stort øjeblik at køre ID.R på mit yndlingsbane for første gang, "siger racerkøreren Romain Dumas.

"Svinghastighederne i ID.R er meget højere end jeg er vant til i GT-racerbiler. Jeg føler mig godt tilpas i cockpittet, og det er virkelig vigtigt her, da Nürburgring-Nordschleife har større og flere bump end de racerbaner, som vi hidtil har testet på. Som en del i videreudviklingen af ID.R har vi koncentreret os om at tilpasse støddæmpere og frihøjde, så de passer til de unikke egenskaber ved denne bane."

Med data fra Romain Dumas første testkørsel af ID.R på Nordschleife vil ingeniører fra Volkswagen Motorsport fortsat finjustere den elektriske racerbil, så den kan blive klar til verdens mest udfordrende racerløb.

Volkswagens ID.R Foto: Bilsektionen.dk

Ny aerodynamik med teknologi fra Formel 1

Den mest imponerende detalje ved den videreudviklede version af ID.R er aerodynamikken, som er designet til en højere tophastighed.

"På Nordschleife-banen vil ID.R nå en gennemsnitshastighed på mere end 180 km/t - med en tophastighed på op til 270 km/t. Vi har derfor udviklet en helt ny aerodynamisk pakke med DRS (vindmodstandssystem), kendt fra Formel 1, samt optimeret elektronikken, der styrer effekten af de to elektriske motorer og energigenindvinding under nedbremsning. "

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kør selv ID.R med VR

Det er ikke kun Dumas, der får muligheden for at køre ID.R på Nordschleife. I anledning af verdenspremieren på ID.R har Volkswagen lanceret en online racerbilssimulator på det gratis racerbilsspil RaceRoom, hvor spilleren selv kan tage til den 20,832-kilometer Nordschleife i ID.R samt konkurrere mod Romain Dumas.

ID.R-simulatoren er udviklet med data fra ID.R for at gøre køreoplevelsen så realistisk som muligt på en hjemmecomputer. Alle oplysninger kan findes her: www.raceroom.com/volkswagen.

  • Volkswagens ID.R Foto: Bilsektionen.dk
  • Volkswagens ID.R Foto: Bilsektionen.dk
Annonce
Annonce
Annonce
Lokal nyt

Nicolai skal gå 2500 kilometer baglæns - af helt særlig grund

112

14-årig dreng meldt savnet

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

112

Bil i brand på motorvejen

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Annonce
Annonce
Sport

Triumf i Silkeborg - perfekt slutspilsstart for NFH

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t

Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

Sport

Skifteret giver NFC-konkurrents ejer frist til at komme med redningsplan

Lokal nyt

Venstre vil forlænge grænsekontrollem