cookie-og-privatlivspolitik

Foto: PR

Motor

VW klar med Variant af den ny Golf 8

Ny Golf-model.
18. september 2020 kl. 06:00 Af Steen Nielsen

Annonce

Volkswagen fortsætter med at udvide modeludvalget af Golf 8, og efter introduktionen af den ikoniske 5-dørs hatchback er turen nu kommet til præsentationen af stationcarversionen – Golf Variant.

De højbenede og praktiske SUV- og crossover-modeller er det store hit blandt bilkøberne, men med sit design, sin teknologi, fleksibilitet og rummelighed er der masser af potentiale i det traditionelle stationcar-koncept, mener VW.

Designet på den ny Variant er mere dynamisk end nogensinde før. Foran og hen langs siderne til og med B-stolperne deler den traditionelle 5-dørs Golf hatchback og den nye Golf Variant de samme konturer, mens den bageste del af Variant-versionen har sit eget designudtryk.

En længere akselafstand har ændret på bilens proportioner, og resultatet er en Golf Variant, der nu visuelt forekommer længere, lavere og mere elegant. Den nye generation af Variant er 463,3 cm lang og har nu en akselafstand på 268,6 cm, hvilket er 6,6 cm længere end forgængeren.

Til sammenligning har den 5-dørs Golf 8 en totallængde på 428,4 cm og en akselafstand på 261,9 cm, mens bredde og højde er identisk for de to modeller.

De ekstra centimeter i længde og akselafstand er mest mærkbar ved bagsædet, hvor den maksimale benplads øges fra 90,3 til 94,1 cm. Passagererne kan opbevare deres bagage i et generøst dimensioneret bagagerum, der rummer op til 611 liter, når det pakkes helt op til toppen af bagsædets ryglæn (seks liter mere sammenlignet med Golf 7 Variant).

Golf Variant kommer med nye 130 og 150 hk stærke 1,5 eTSI-motorer med 48 V-mild-hybrid-teknologi og 7-trins dobbeltkoblingsgearkasse.
En ny 2,0 TDI EVO-turbodieselmotorer er et andet eksempel på motorer, der sætter standarden i forhold til motorkraft, forbrug og emission.
Her reducerer det nye Twin dosing-system – der kører med dobbelt AdBlue®-injektion og to SCR-katalysatorer (Selective Catalytic Reduction) – signifikant NOx-emissionen, og gør TDI-turbodieselmotorerne til nogle af verdens reneste.

Standardudstyret i en Golf Variant er omfattende og byder blandt andet på Digital Cockpit, Ready2Discover-infotainmentsystem, Lane Assist, Car2X, Adaptiv Fartpilot med køkørselsfunktion, App-Connect og nøglefri start/stop.
Golf Variant forventes introduceret i starten af 2021, og de danske priser er på nuværende tidspunkt ikke fastlagt.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

AF: JOHN WENNERWALD

Nåede du det, du ville? 18. oktober 2020 kl. 22.02

AF: MARTIN WOUTERS

digelaget og kommune vil… 17. oktober 2020 kl. 16.16

AF: MARTIN WOUTERS

falck sidste arbejdsdag i Guldborg 15. oktober 2020 kl. 15.46

AF: LINDA SOMMER

Velkomstporten til Danmark 13. oktober 2020 kl. 20.14
Annonce i kategorien "Biler":
Annonce