cookie-og-privatlivspolitik
Den mellemstore SUV er produceret i over seks miillioner eksemplarer, og i 2019 blev den koncernens mest solgte med 911.000 styk.
Den mellemstore SUV er produceret i over seks miillioner eksemplarer, og i 2019 blev den koncernens mest solgte med 911.000 styk.
Foto: PR

Motor

VWs bestseller i ny udgave

Tiquan er en pengemaskine for VW.
04. juli 2020 kl. 06:00 Af Steen Nielsen

Annonce
FAKTA
Nummer 1. Tiguan er den mest solgte SUV i Europa og er i dag den mest succesrige Volkswagen på verdensplan 
Plug-in-hybrid. Den nyeTiguan eHybrid kan køre udelukkende på strøm med hastigheder op til 130 km/t og har en elektrisk rækkevidde op til cirka 50 kilometer. 
Premium-performance. Volkswagen R har udviklet den mest køredynamiske Tiguan nogensinde: Tiguan R med 320 hk 
R-model med nyt differentiale. Firehjulstrækket med R-Performance Torque Vectoring løfter køredynamisk Tiguan til et helt nyt niveau 
IQ.DRIVE-systemet "Travel Assist". Den nye Tiguan kan efter ønske assistere føreren med styring, opbremsning og acceleration ved en hastighed på op til 210 km/t 
Opkoblet Tiguan. Den nye modulopbyggede infotainmentplatform (MIB3) kobler SUV'en op onlinemed omverdenen 
Twin dosing til TDI-motorerne. Et dobbelt SCR-katalysatorsystem reducerer NOx-emissioner fra turbodieselmotorerne markant 
Opdateret design. Tiguans design er defineret ved at være karakterstærkt, ikonisk og autentisk. Nu har Volkswagen gjort stilen endnu skarpere. 
En SUV med et fleksibelt drivlinjeprogram. Tiguan imponerer med topmoderne eHybrid-, TSI- og TDI-drivlinjer 
Suveræn trækkraft. Med en anhængervægt på op til 2,5 ton egner Tiguan sig perfekt til at trække bådtrailere eller hestetrailere 

Den mellemstore SUV er produceret i over seks miillioner eksemplarer, og i 2019 blev den koncernens mest solgte med 911.000 styk.

Men der skal nyt til for at fastholde positionen som en af de mest solgte SUV'er i Europa, og derfor har VW givet Tiquan en grundig opdatering.

Som Golf 8, Passat, Arteon og Touareg kommer Tiquan men en ny avanceret plug-in-hybriddrivlinje, der har en systemydelse på 245 hk og muliggør kørsel udelukkende på strøm med en rækkevidde op til cirka 50 kilometer.

Tiguan-programmet toppes for første gang af en selvstændig sportslig R-model med en 320 hk stærk TSI-motor, og et nyudviklet firehjulstræk udstyret med såkaldt "R-Performance Torque Vectoring".

Det fordeler ikke kun motorkraften mellem for- og bagaksel, men også mellem venstre og højre baghjul, hvilket gør den nye topmodel ekstremt dynamisk.

Et nyt twin-dosing-system har gjort TDI-turbodieselmotorerne i den nye Tiguan til nogle af de reneste forbrændingsmotorer i verden. Og med introduktionen af Travel Assist-system kan den være delvist selvkørende op til 210 km/t.

Med den nyeste generation af infotainmentsystemer (MIB3) er Tiguan udstyret med en bred vifte af onlinebaserede tjenester og funktioner. En anden nyhed er et 480 watt lydsystemfra lydspecialisterne Harman Kardon.

Interiøret i Tiguan er blevet opdateret og digitaliseret og byder blandt andet på et nydesignet multifunktionsrat med touch-aktiverede funktioner.

Derudover har Volkswagen digitaliseret betjeningen af klimafunktionerne med touch-slidere og touch-flader.

Og sidst, men ikke mindst, guider de nye "IQ.LIGHT-LED-matrixforlygter" (ekstraudstyr) føreren af den nye Tiguan mere sikkert og komfortabelt gennem natten.

Rent optisk kan man blandt andet genkende den opdaterede Tiguan på den nydesignede front, der skaber et visuel link til større SUV-modeller som Touareg og den nordamerikanske Atlas Cross Sport.

Motorhjelmen er højere, mens den nye kølergrill og LED-forlygterne er blevet bredere. Det nye VW-logo er integreret i midten, og de markante stødfangere har også fået nyt design.

På bagenden lægger man særligt mærke til Tiguan-modelbetegnelsen, som nu er placeret i midten under VW-logoet, mens 4MOTION-modelbetegnelsen på bagenden af modeller med firehjulstræk også har fået nyt udseende.

Det danske modelprogram ved introduktionen til oktober:

Tiguan Life: 1,5 TSI EVO 150 hk, 2,0 TDI 150 hk

Tiguan Elegance: 1,5 TSI EVO 150 hk, 2,0 TDI 150 hk/200 hk

Tiguan R-Line: 1,5 TSI EVO 150 hk, 2,0 TDI 150 hk/200 hk

Tiguan R, eHybrid Elegance og eHybrid Life følger i januar 2021.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

AF: JOHN WENNERWALD

Fire skræmmende år 10. januar 2021 kl. 21.38
Annonce i kategorien "Biler":
Annonce