cookie-og-privatlivspolitik

4

Billeder


Foto: Bilsektionen.dk

Motor

VWs lille camper bliver klogere

VWs miniudgave af en autocamper bliver skarpere med nyt interiør og flere digitale detaljer.
11. september 2019 kl. 06:07 Af Bilsektionen.dk

Siden introduktionen af autocamperen California i 1988 over hele verden, har den ikoniske California rundet 175.000 solgte biler. Baseret på sjette generation af Transporter kommer den nye California 6.1 nu med en med både teknisk og visuelt omfattende opdatering.

De første fotos af California 6.1 viser topmodellen Ocean, og et af de iøjnefaldende træk ved den er det nye frontdesign, hvor den øverste del af det forkromede kølergitter danner en enkelt enhed med de nye LED-kørelys, og herunder er der yderligere et stort luftindtag, der giver køling til de effektive TDI-motorer.


Dejlig søvn

Du sover bedre end nogensinde i California. Sengene er optimeret og byder nu på endnu mere komfort, da den øverste seng nu er udstyret med fjedrer i bunden. Samtidig er der indbygget mere fleksibilitet i interiøret, da det dobbelte bænkbagsæde, der kan foldes ud og laves til en seng, nu har fået en ekstra indstilling, så man kan få en hyggelig lounge til både læsning og afslapning.

At vågne op i Californias øverste seng er gjort endnu mere behageligt med en ny solopgangsfunktion, der via en række LED-lys integreret i taget kan skrue langsomt op for lyset til den ønskede lysstyrke over en brugerdefineret tidsperiode.


Nyt kontrolpanel

Solopgangsfunktionen styres - ligesom alle de vigtigste camper-indstillinger i Californien 6.1 - via det nyudviklede kontrolpanel i hovedkonsollen. Det tidligere anvendte monokrome display er nu erstattet af en stor berøringsskærm i fuld farve med betydeligt flere funktioner.

Annonce

Selv pop-up-taget, der på denne version har elektrohydraulisk hæve-sænke-mekanisme som standard, styres ligeledes via menuen 'Pop-up Roof' i kontrolpanelet.

En ny praktisk feature er "Niveau'" -funktionen, hvor en niveauindikator viser de langsgående og tværgående vinkler, når California parkeres på campingpladsens ujævne underlag. Denne funktion gør det nemmere at få stillet bilen, så den står vater.


Bedre kørsel?

Bag rattet af California 6.1 får man nu er en mere personbilslignende førerplads, og langt mere digitalisering og connectivity. Digital instrumentering er desværre ekstraudstyr, og man kan vælge mellem de to nye MIB3-navigationssystemer henholdsvis Discover Media (8" touchskærm) og Discover Pro (9,2" touchskærm ).

Den vigtigste nye funktion i disse navigationssystemer er det integrerede eSIM-kort, der giver adgang til Volkswagen We og dermed til adskillige onlinefunktioner og -tjenester.

Den vigtigste tekniske ændring med hensyn til køreoplevelsen i California T6.1 er skiftet fra hydraulisk til elektromekanisk servostyring. Resultatet af det er, at California nu har et styretøj, der kan kontrolleres aktivt og som kan kombineres med talrige nye førerassistentsystemer.

Annonce

Det udvidede udvalg af systemer omfatter Lane Assist, Park Assist, en sidebeskyttelsesfunktion (advarer om forhindringer ved manøvrering) og Trailer Assist (forenkler manøvrering med en trailer).

California er også standardudstyret med Sidevindsassistent, der automatisk stabiliserer autocamperen ved kørsel i kraftig vind.

California 6.1 er i standardversionen forhjulstrukket, men den kan også leveres med 4MOTION-firehjulstræk, og den introduceres med et udvalg af yderst effektive 2-liters turbodieselmotorer (2.0 TDI), der alle opfylder Euro 6d Temp Evap-emissionstandarden.

California 6.1 introduceres i Danmark til november.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tilbage i trædemøllen 01. august 2021 kl. 23.41

AF: JOHN WENNERWALD

10 år siden 26. juli 2021 kl. 08.40

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

MEST LÆSTE

Annonce i kategorien "Biler":
Annonce
ANNONCE