Annonce
Motor

VWs lille camper bliver klogere

Foto: Bilsektionen.dk

VWs miniudgave af en autocamper bliver skarpere med nyt interiør og flere digitale detaljer.

Siden introduktionen af autocamperen California i 1988 over hele verden, har den ikoniske California rundet 175.000 solgte biler. Baseret på sjette generation af Transporter kommer den nye California 6.1 nu med en med både teknisk og visuelt omfattende opdatering.

De første fotos af California 6.1 viser topmodellen Ocean, og et af de iøjnefaldende træk ved den er det nye frontdesign, hvor den øverste del af det forkromede kølergitter danner en enkelt enhed med de nye LED-kørelys, og herunder er der yderligere et stort luftindtag, der giver køling til de effektive TDI-motorer.

Foto: Bilsektionen.dk

Dejlig søvn

Du sover bedre end nogensinde i California. Sengene er optimeret og byder nu på endnu mere komfort, da den øverste seng nu er udstyret med fjedrer i bunden. Samtidig er der indbygget mere fleksibilitet i interiøret, da det dobbelte bænkbagsæde, der kan foldes ud og laves til en seng, nu har fået en ekstra indstilling, så man kan få en hyggelig lounge til både læsning og afslapning.

At vågne op i Californias øverste seng er gjort endnu mere behageligt med en ny solopgangsfunktion, der via en række LED-lys integreret i taget kan skrue langsomt op for lyset til den ønskede lysstyrke over en brugerdefineret tidsperiode.

Foto: Bilsektionen.dk
Artiklen fortsætter efter annoncen

Nyt kontrolpanel

Solopgangsfunktionen styres - ligesom alle de vigtigste camper-indstillinger i Californien 6.1 - via det nyudviklede kontrolpanel i hovedkonsollen. Det tidligere anvendte monokrome display er nu erstattet af en stor berøringsskærm i fuld farve med betydeligt flere funktioner.

Selv pop-up-taget, der på denne version har elektrohydraulisk hæve-sænke-mekanisme som standard, styres ligeledes via menuen 'Pop-up Roof' i kontrolpanelet.

En ny praktisk feature er "Niveau'" -funktionen, hvor en niveauindikator viser de langsgående og tværgående vinkler, når California parkeres på campingpladsens ujævne underlag. Denne funktion gør det nemmere at få stillet bilen, så den står vater.

Foto: Bilsektionen.dk
Artiklen fortsætter efter annoncen

Bedre kørsel?

Bag rattet af California 6.1 får man nu er en mere personbilslignende førerplads, og langt mere digitalisering og connectivity. Digital instrumentering er desværre ekstraudstyr, og man kan vælge mellem de to nye MIB3-navigationssystemer henholdsvis Discover Media (8" touchskærm) og Discover Pro (9,2" touchskærm ).

Den vigtigste nye funktion i disse navigationssystemer er det integrerede eSIM-kort, der giver adgang til Volkswagen We og dermed til adskillige onlinefunktioner og -tjenester.

Den vigtigste tekniske ændring med hensyn til køreoplevelsen i California T6.1 er skiftet fra hydraulisk til elektromekanisk servostyring. Resultatet af det er, at California nu har et styretøj, der kan kontrolleres aktivt og som kan kombineres med talrige nye førerassistentsystemer.

Det udvidede udvalg af systemer omfatter Lane Assist, Park Assist, en sidebeskyttelsesfunktion (advarer om forhindringer ved manøvrering) og Trailer Assist (forenkler manøvrering med en trailer).

California er også standardudstyret med Sidevindsassistent, der automatisk stabiliserer autocamperen ved kørsel i kraftig vind.

California 6.1 er i standardversionen forhjulstrukket, men den kan også leveres med 4MOTION-firehjulstræk, og den introduceres med et udvalg af yderst effektive 2-liters turbodieselmotorer (2.0 TDI), der alle opfylder Euro 6d Temp Evap-emissionstandarden.

California 6.1 introduceres i Danmark til november.

  • Foto: Bilsektionen.dk
  • Foto: Bilsektionen.dk
  • Foto: Bilsektionen.dk
  • Foto: Bilsektionen.dk
Annonce
Annonce
Annonce
Guldborgsund

Sofie Amalie lever med en livslang gæld

112

Færgerejsende fanget: Havde farlig genstand gemt i tasken

Sundhed

Foruroligende kortlægning: Her er risikoen for tidlig død voldsom

Sport

Ny landsholdstrøje overrasker med lokal detalje

Lolland

Opråb fra sognepræst: Risiko for, at kirken lukker

Guldborgsund

110 nye boliger på vej: - Jeg må lige knibe mig selv i armen

112

Alt, alt for hurtigt: Bilist kørte 91 km/t inde i byen

Sport

Få måneder før OL: To NFH-spillere udtaget til landsholdet

Vejret

Lunefuldt forårsvejr bringer regn og blæst - og en smule sol

Indland

Cirka 840 kilo narko er fundet ved Sjællands Odde

Indland

Gør klar til massiv oprustning mod ny pandemi

Erhverv

Snart sparkes kæmpebyggeri i gang: - Samarbejdet er fremragende

Guldborgsund

Truet træleopard bidt ihjel: - Helt ekstremt øv

Sport

Ærlig cheftræner efter nederlag: - Vi kan ikke bare krølle Skive sammen

Guldborgsund

Nyt telefonbedrageri: Sådan snød de hævekortet fra ældre

Annonce
Annonce
Erhverv

Prisvindende lokal møbelproducent begæret konkurs

112

Nu udrustes vores lokale politi med strømpistoler

Sport

Spændende pokallodtrækning: - TSØ skal møde gamle kendinge

Guldborgsund

Derfor fløj kampflyene over Falster

112

Forsøgte at stikke af fra politiet: Forklaringen fandt de på hans bopæl

112

Tiltalt for drab på spædbarn vil skilles

Guldborgsund

Her er de udfordret af opkørte stier