cookie-og-privatlivspolitik
Seat Arona

10

Billeder

Seat Arona
Foto: Bilsektionen.dk

Motor

Vi er vilde med høje biler

BILLEDSERIE Andelen af SUVer er steget kraftigt og det er nu danskerne mest foretrukne biltype - mere end hver fjerde nyindregistrerede bil er nu en SUV, viser de nyeste salgstal.
23. november 2018 kl. 13:00 Af Bilsektionen.dk

Annonce

Danskerne har for alvor taget de populære SUVer, også kaldet cross-overs, til sig. Det viser bilsalget fra oktober, som kun forstærker tesen om, at perioden hvor de helt små biler var mest populære er ovre.

Crossover eller SUV-segmentet dækker dog meget bredt, og der er alt fra Suzuki Ignis og Seat Arona til Ford Kuga eller Skoda Kodiaq med syv sæder - alene med det til fælles, at de generelt set er højere biler sammenlignet med de traditionelle sedaner, stationcars og hatchbacks.

På selve listen ser vi efter nogle sommermåneder, hvor Nissan Qashqai lå på førstepladsen over mest solgte biler, at Golf atter har indtaget tronen med 733 solgte biler. Derefter følger Peugeot 208 og Toyota Yaris. Også Skoda Octavia og Citroën C3 solgte godt i oktober. De ligger alle foran VW Up!. Sidstnævnte er ellers den mest sælgende bil i Danmark de seneste 10 år (over 60.000 nyindregistreringer), men den er forsvundet ud af top fem.

I det hele taget er de små biler som sagt kraftig retur, og i stedet kan vi se biler som VW Touran (indtræder i top 10), BMW 5-serie (nr. 12) og Mercedes C-klasse i top 20 side om side med biler som Skoda Fabia, Ford Fiesta og Peugeot 308.

Fordi salget virker til at være ret stabilt på de mindre, mellem og mellemstore biler, er det nærliggende at konkludere, at danskerne fortsætter med at rykke over i lidt større biler i 2018.


Usikkerhed om klimaplan

I 2018 har 186.707 nye personbiler fået nummerplader på frem til og med oktober. Det er fuldstændig på linje med sidste år, hvor der dog blev 545 flere biler i samme periode. Alligevel lå oktober måneds salg 11 procent. lavere end sidste år. Det kan skyldes en usikkerhed, som regeringens klimaplan måske har skabt i forhold til debatten om fremtidens biler.

En anden årsag kan være et lille efterslæb i forhold til den nye brændstoftest WLTP, der trådte i kraft 1. september. Med WLTP bliver brændstofforbruget opgjort på en ny og mere realistisk måde, og det har betydet prisstigninger for visse biler, forbi de enkelte bilafgifter udregnes netop på baggrund af blandt andet brændstofforbruget.

Så reelt blev der solgt rigtig mange biler før 1. september, og så er der generelt leveringstid på en del nye biler. Begge dele har givet anledning til nogle udsving, men det ændrer ikke på, at prognosen for hele året fortsat er ganske høj.


Mindre leasing

Andelen af leasede biler har været faldende siden sidste efterår, hvor der fra politisk hold blev besluttet at stramme op på reglerne. Derfor er leasingandelen af det totale bilsalg faldet betydeligt fra cirka 44 procent af det totale salg til kun at udgøre lidt under 30 procent.

I årets første måneder var vi nede på en andel på blot 27 procent, men lige nu overgår bilimportørerne hinanden med de gode tilbud, og derfor er leasing igen blevet et attraktivt valg.og i oktober er leasingandelen steget til 39 procent og det svarer stort set til sidste års niveau.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Nej til eksperimenter 26. maj 2019 kl. 22.46

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. bjørnebrønden 24. maj 2019 kl. 08.57

AF: LEIF A. JENSEN

Byrådet lader… 23. maj 2019 kl. 19.03

AF: LINDA SOMMER

Lokallisten Lolland siger… 20. maj 2019 kl. 20.22

AF: JENS RANE HOLCK

Nej til havbrug, ja til… 20. maj 2019 kl. 00.05

AF: JOHN WENNERWALD

Bananrepublikken Danmark 19. maj 2019 kl. 23.27
Annonce i kategorien "Biler":
Annonce