cookie-og-privatlivspolitik

Motor

Vi lader nøglen sidde i bilen, når vi går fra den

Hver tredje dansker har efterladt sin bil i tomgang, og hver sjette ved ikke, hvordan forsikringen dækker, hvis bilen bliver stjålet med nøglerne i.
02. marts 2019 kl. 11:50 Af Bilsektionen.dk

Annonce
FAKTA
Har du nogensinde forladt en bil (så den var ude af syne) i tomgang eller med nøglen i tændingen?
Ja, i kort tid i egen indkørsel 29 procent
Ja, i kort tid på en tankstation 2 procent
Ja, i kort tid på offentlig vej foran mit hjem 7 procent
Ja, i kort tid på en parkeringsplads foran butik 1 procent
Ja, i længere tid et af ovenstående steder 1 procent
Ja, andet 3 procent
Nej 69 procent
Ved ikke 2 procent
Hvordan tror du, at forsikringen dækker, hvis din bil bliver stjålet, mens den er efterladt ude af syne med nøglerne i tændingen?
Forsikringen dækker, som hvis bilen bliver stjålet i aflåst tilstand og uden nøgler i tændingen 4 procent
Forsikringen dækker som normalt, men erstatningen reduceres 7 procent
Forsikringen dækker ikke 82 procent
Ved ikke 7 procent
Undersøgelsen er lavet af Kantar Gallup for Gjensidige Forsikring i november 2018 blandt 1089 repræsentativt udvalgte danskere.

Du kender det nok fra dig selv. Du skal tidligt op, og bilen er frossen fra inderst til yderst. Det er altid rart at sætte sig ind i en varm bil, og det bliver bilen ikke, med mindre den har tid til at varme op. Og mange efterlader bilen tændt, alt imens de ordner de sidste ting i hjemmet eller lige holder varmen.

- Selv om det kan være fristende at varme bilen op, inden turen går ud i trafikken, dækker forsikringen ikke, hvis bilen bliver stjålet med nøglerne i tændingen. Men hver tredje efterlader bilen i tomgang, viser ny undersøgelse. Og det er et reelt problem, at hver så mage efterlader bilen i tomgang, siger Henrik Sagild, skadedirektør i Gjensidige Forsikring.

- Samlet set bliver der stjålet 20.000 biler i Danmark hvert år, og det er fuldstændig uforståeligt, at så mange tager chancen ved at efterlade bilen i tomgang. Vi ser flere af denne type biltyverier hvert år, og det er især om vinteren, at de finder sted. For biltyven kan det ikke blive lettere, men det kan desværre få den konsekvens, at forsikringen ikke dækker, hvis bilen bliver stjålet med nøglerne i foran eksempelvis ens hjem eller på tankstationen, siger Henrik Sagild.


En åben invitation til biltyven

Hvis du lader bilen stå i tomgang, stiger risikoen for at få den stjålet. For selv på øde steder, hvor der normalt ikke er mange forbipasserende, slår tyven til, vurderer forsikringsselskabet.

- Det er ikke kun på tankstationen, foran bageren eller i indkørslen til villaen i forstaden, at risikoen for at få stjålet bilen stiger, hvis man efterlader den i tomgang. For selv relativt øde steder, så som ude på en afsidesliggende gård, har vi haft kunder, der har fået stjålet bilen, fordi de efterlod den med nøglerne i tændingen. Biltyvene ved med andre ord godt, hvor de skal lede, siger Henrik Sagild.

I mange kommuner er det faktisk ulovligt at efterlade sin bil i tomgang mere end 1-3 minutter ad gangen - af hensyn til miljøet. Overstiger tiden, kan det resultere i en bøde, hvis man er uheldig.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. bjørnebrønden 24. maj 2019 kl. 08.57

AF: LEIF A. JENSEN

Byrådet lader… 23. maj 2019 kl. 19.03

AF: LINDA SOMMER

Lokallisten Lolland siger… 20. maj 2019 kl. 20.22

AF: JENS RANE HOLCK

Nej til havbrug, ja til… 20. maj 2019 kl. 00.05

AF: JOHN WENNERWALD

Bananrepublikken Danmark 19. maj 2019 kl. 23.27

AF: LEIF A. JENSEN

Gylden mammon S garanti for… 16. maj 2019 kl. 21.25
Annonce i kategorien "Biler":
Annonce