cookie-og-privatlivspolitik

Motor

Volkswagen investerer i 36.000 ladestationer til elbiler

Volkswagen investerer 250 millioner euro i ladeinfrastruktur og bliver en del et netværk, som vil etablere hurtigladere langs det europæiske motorvejsnetværk.
03. juli 2019 kl. 06:21 Af Bilsektionen.dk

Annonce

Volkswagen har i dag to elbiler: e-Golf og e-Up, men allerede næste år ændrer det sig, når de begynder udrulningen af en lang række elbiler.

For at understrege hvor meget de satser på el fordobler VW samtidigt indsatsen for udbygningen af ladeinfrastruktur. Volkswagen Group vil derfor frem til 2025 i alt etablere 36.000 ladere i hele Europa og de 11.000 af dem vil være udviklet af Volkswagen-mærket. De vil derfor installeres på Volkswagens fabrikker og ved cirka 3.000 Volkswagen-forhandlere i større og mindre byer.


Stor investering

Alt i alt investerer Volkswagen Group cirka 250 millioner euro i sine europæiske lokationer. På samme tid opfordrer Volkswagen Group til andre tiltag, der hurtigt ville kunne øge antallet af ladestationer i Tyskland.

- Ladeinfrastruktur vil mere og mere blive en vigtig forudsætning for hurtigt at bane vejen for elbilernes endelige gennembrud i Tyskland. Opladning af en elbil skal være lige så nemt og bekvemt som at oplade din smartphone. Det er derfor, vi har brug for markant flere offentlige ladestationer og mere enkle regler for installation af en privat wallbox. Volkswagen ønsker at sende et signal og involvere sig i udviklingen af ladeinfrastrukturen på alle niveauer, siger Thomas Ulbrich, bestyrelsesmedlem i Volkswagen med ansvar for e-mobilitet.


Allerede i gang

Volkswagen gør også allerede nu klar til opladning langs det europæiske motorvejsnet. Sammen med andre partnere i branchen vil Volkswagen i 2020 under IONITY-navnet have installeret 400 hurtigladestationer med i alt 2.400 ladere langs de største veje og motorveje i Europa.

Trods alle disse tiltag vil det være nødvendigt med markant flere ladestationer de kommende måneder. Alene i Tyskland kræver en aftale mellem en række politiske partier yderligere 100.000 ladestandere i 2020. Heraf er kun en brøkdel etableret nu.

I Danmark er der på nuværende tidspunkt cirka 2.600 ladepunkter, og for nylig åbnede den første af foreløbig 8 lynladestationer tæt på motorvejen ved Fredericia. Disse lynladestationer drives af et joint venture mellem Clever og E.ON.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

AF: JOHN WENNERWALD

Skinner frem for bus 28. juni 2020 kl. 23.26

AF: JOHN WENNERWALD

Statslige arbejdspladser… 21. juni 2020 kl. 21.51
Annonce i kategorien "Biler":
Annonce