cookie-og-privatlivspolitik

2

Billeder


Motor

Volvo installerer kameraer mod spritkørsel

Volvo har allerede sagt, at de vil begrænse tophastigheden deres biler, men derudover er er spritkørsel og uopmærksomhed to andre sikkerhedsproblemer.
15. april 2019 kl. 11:50 Af Bilsektionen.dk

Annonce

I et nyt tiltag mod spritkørsel og uopmærksomhed vil Volvo installere kameraer i sine biler. Det sker i ambitionen om at sætte en stopper for trafikuheld med spritkørsel og uopmærksomhed.

Volvo har allerede sagt, at de vil begrænse tophastigheden deres biler, men derudover er er spritkørsel og uopmærksomhed to andre sikkerhedsproblemer. Tilsammen udgør disse tre ting de primære brister, eller gaps towards zero, som Volvo kalder dem i sin vision om en fremtid uden trafikulykker. Men det vil kræve fokus på førerens adfærd.

For eksempel. viser tal fra USA at der var berusede førere involveret i næsten 30 procent af landets trafikuheld i 2017.

Volvo mener, at spritkørsel og uopmærksomhed skal adresseres ved at installere kameraer i bilen ligesom andre sensorer, der holder øje med føreren og gør det muligt for bilen at gribe ind, hvis en tydeligt beruset eller uopmærksom fører ikke reagerer på advarselssignaler og risikerer at forårsage en ulykke med fatale konsekvenser til følge.

Installation af kameraer i alle Volvo-modeller starter med næste generation af Volvo's skalerbare SPA2 bilplatform i starten af 2020'erne. Nærmere information om, hvor mange kameraer og hvor de skal sidde i bilen følger senere.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Vi opretter eget vikarbureau 21. april 2019 kl. 22.43

AF: FÆLLESRÅDET FOR SAKSKØBING OG OMEGN

Stop udvidelsen af… 18. april 2019 kl. 09.25

AF: TOM AHLQVIST

Guldborgsund kommuneplan 2019-2031 17. april 2019 kl. 10.06

AF: MARTIN WOUTERS

Hvorfor forvaltes landets… 15. april 2019 kl. 20.15

AF: JOHN WENNERWALD

Mette F. står fast 14. april 2019 kl. 19.43

AF: BO BRIKS RICHARDT

Kasper Rougs troværdighed 10. april 2019 kl. 17.28
Annonce i kategorien "Biler":
Annonce