cookie-og-privatlivspolitik
Tage Christensen ses her med en stor flot laks, der skal røges i hans selvbyggede røgovn.
Tage Christensen ses her med en stor flot laks, der skal røges i hans selvbyggede røgovn.
Foto: Henning Kørvel

Nordfalsters avis

Åbent hos fiskehandleren

Der har været sort af mennesker hos Tage Christensen, Sortsø Røgeri og Fiskeudsalg, siden han åbnede sæsonen 27. marts.
11. april 2019 kl. 07:00 Af Henning Kørvel

- Der har været sort af mennesker, siden jeg åbnede, og det gav en god omsætning, siger Tage Christensen, der 27. marts åbnede sin syvende sæson i Sortsø Røgeri og Fiskeudsalg på Sortsø Havn, og holder åbent indtil årsskiftet.


Fisker ved siden af

Der er gang i røgovnen, da avisens journalist kigger inden for, og han fortæller, at han både kold- og varmrøger laks, makrel, sild og ål. Der er run på røgvarerne.

- Der findes jo kun mit røgeri og fiskeudvalg på Nordfalster, men det er ikke et problem, fordi folk sagtens kan finde min butik, siger Tage Christensen, der får hovedparten af sine fisk fra Venmark Fisk, Hirtshals og O.V. Jørgensen, Hundested.

Fordi han sideløbende med at røge og sælge fisk er erhvervsfisker, leverer han til butikken selv ål, som han fanger i 14 bundgarn i Grønsund. Han køber også ål hos leverandørerne, men de opdrættede er lidt fastere i kødet og skal stege lidt længere på panden end vilde ål.

- Sidste år var ålefiskeriet ikke godt, hvilket måske skyldes, at vandet var for varmt. Jeg håber, at det bliver bedre i år, for jeg har en bedre fortjeneste på mine egne ål, siger Tage Christensen, der fanger ål fra august-november.

Annonce

Han havde tidligere en fiskekutter og fangede torsk, men halskræft betød, at det blev for hårdt for ham, og han byggede derfor røgeriet og fiskeudsalget ved Sortsø Havn for syv år siden for at få en lettere hverdag.

- Det går fint. Jeg skal ikke klage, siger Tage Christensen, der har nogle specialtilbud til påske. Han holder også åbent skærtorsdag. Ellers er åbningstiderne onsdag og fredag klokken 10-17 og lørdag 9-13.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

SENESTE NYT

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

SENESTE NYT

MEST LÆSTE

ANNONCE