cookie-og-privatlivspolitik
Niels Galsgaard Madsen i sit tapperi, men i år mangler der 3.000 liter hvidvin fra druen Zalas Perle, fordi høsten fejlede.

2

Billeder

Niels Galsgaard Madsen i sit tapperi, men i år mangler der 3.000 liter hvidvin fra druen Zalas Perle, fordi høsten fejlede.
Foto: Henning Kørvel

Nordfalsters avis

Årets vinhøst gik lidt i vasken

På grund af det våde efterårsvejr blev 2.500 vinstokke hos Galsgaard Vin i Riserup angrebet af skimmel, der resulterede i tabet af 3.000 liter hvidvin.
19. november 2019 kl. 12:00 Af Henning Kørvel

Annonce

Det så godt ud i vinmarken hos Niels Galsgaard Madsen, Galsgaard Vin i Riserup i midten af august, men så knækkede filmen.

- Høsten af druer fra vinstokke af sorten Zalas Perle gik i vasken, fordi der gik skimmel i dem på grund af regnen, selv om jeg prøvede at behandle dem, siger Niels Galsgaard Madsen, der plantede et areal på cirka en hektar til med vinstokke for 20 år siden, og i år har haft fem-seks frivillige til at hjælpe sig i vinmarken.

Druerne på de 2.500 stokke af Zalas Perle skulle have givet omkring 3.000 liter hvidvin, men helt gik årets høst ikke i vasken, fordi han af druesorten Solaris til hvidvin har fået 800 liter, og blå druer af sorten Rondo til rødvin har givet 100 liter.

- Vi har lige smagt på rødvinen, og den kan blive fornuftig i smagen om et par måneder, siger Niels Galsgaard Madsen, der mod normalt oktober høstede i september i år, fordi sukkerindholdet i druerne lå højt på det tidspunkt.

- Vi vil prøve at tynde ud i stokkene med Zalas Perle, fordi de måske står for tæt. Det er dog første gang, at vi har været ude for så stort et angreb af skimmel, og til næste år vil jeg sprøjte tidligere med svovl. Både tyske og franske vinavlere er dygtige til at holde skimmel væk fra vinstokkene, men de har lov til at bruge planteværnsmidler, som vi ikke kan anvende i Danmark.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE