cookie-og-privatlivspolitik
Glimt fra forestilling på amatørscenen, der på sin vis er lukningstruet.

3

Billeder

Glimt fra forestilling på amatørscenen, der på sin vis er lukningstruet.
Foto: Privat

Nordfalsters avis

Amatørscenen er lukningtstruet

Udgiften til fjernvarme truer Nørre Alslev Amatørscene, og på generalforsamlingen 25. februar genopstiller formanden og to andre i bestyrelsen ikke.
04. februar 2020 kl. 12:00 Af Henning Kørvel

Annonce

Nørre Alslev Amatørscene er lukningstruet på grund af dels økonomien, og dels hvis ingen af de kun cirka 20 medlemmer ønsker at tage over efter formanden Uni Guzek og to bestyrelsesmedlemmer, som ikke genopstiller til posterne på generalforsamlingen tirsdag 25. februar.

- Alt var klar til at få installeret varmepumpe i Teatersalen, som Guldborgsund Lav ville give 76.000 kroner i tilskud til, men i stedet for varmepumpe valgte den tidligere bestyrelse at få installeret fjernvarme og optog et lån til blandt andet dette på 200.000 kroner. Vi fik det sidste år omlagt til boliglån, og det er nedbragt til 150.000 kroner. Udover at betale af på lånet skal vi i år betale 10 rater á 4.800 kroner til fjernvarme, men det kan vi ikke, for det vil kræve, at vi kan udleje teatersalen to gange månedligt for 2.500 pr. gang, hvilket har vist sig umuligt, siger Uni Guzek, der ikke kan se nogen udvej ud af problemerne, fordi foreningen ikke kan slippe ud af fjernvarmen uden at skulle betale abonnementsafgift, selv om teatersalen eventuelt får installeret varmepumpe.

Oven i de økonomiske mørke skyer over Nørre Alslev Amatørscene ønsker Uni Guzek og to bestyrelsesmedlemmer ikke at genopstille til posterne på generalforsamlingen, og hvis ingen melder sig til at tage over, ser det sort ud for foreningens fortsatte eksistens.

- Ved den sidste generalforsamling fik vi accept til at sælge amatørscenens hus, men fordi der kom nye ind i bestyrelsen, så fik det en chance, siger Uni Guzek.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

SENESTE NYT

MEST LÆSTE

ANNONCE