cookie-og-privatlivspolitik
Kathe Torp Jensen (til venstre) og Else Marie Andersen er glade for den cd-rom med information om Sofie Marrotts slægt, som Lokalhistorisk Arkiv modtog ved åbent hus 10. november.
Kathe Torp Jensen (til venstre) og Else Marie Andersen er glade for den cd-rom med information om Sofie Marrotts slægt, som Lokalhistorisk Arkiv modtog ved åbent hus 10. november.
Foto: Henning Kørvel

Nordfalsters avis

Arkiv fik slægts historie

Ved åbent hus lørdag 10. november fik Lokalhistorisk Arkiv i Nørre Alslev en cd-rom med historien om Sofie Marrott, der var gift med kromanden, Hans Peter Pedersen.
23. november 2018 kl. 09:33 Af Henning Kørvel

Annonce

Den fulde historie om Sofie Marrott (1822-1909), der var gift med kromand og høker Hans Peter Pedersen (1821-1867) i Vålse, er sikret.

Ved åbent hus på Lokalhistorisk Arkiv i Nørre Alslev 10. november medbragte to af parrets oldebørn, som nu er i 60-erne, en cd-rom med historien om Sofie Marrotts slægt.

- Hendes nulevende familie har lavet cd-rom'en, som vi er glade for, såvel det er tilfredsstillende, at arkivet ved åbent hus blev besøgt af en snes mennesker. Det er nogen lunde det samme antal som ved tidligere åbent hus, og vi fik mange spørgsmål om blandt andet slægtsforskning, siger Else Marie Andersen, der er formand for arkivet.

Kathe Torp Jensen, formand for Lokalhistorisk Foreninmg for Nordfalster, tilføjer, at informationerne på cd-rom'en nu skal granskes, men tilfredsstillende er det, at historien om hende og hendes slægt nu er dækket ind og supplerer den kendte information om Hans Peter Pedersen, hans datter og barbnebarn, hvis gravstene er blevet renoveret og er opstillet uden for kirkegårdsmuren i Vålse, hvor de blev afsløret 28. oktober.

- Ukendt er det, hvorfor Hans Peter Pedersen, hans datter og barnebarn blev begravet på en privat kirkegård, efter at jorden var blevet indviet, men forklaringen kan måske have været frygt for smitte med tuberkulose, som kromanden døde af, mener Kathe Torp Jensen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Nordfalsters Avis":
Annonce