cookie-og-privatlivspolitik
Det nye autismecenter skal erstatte fløjen, som bestyrelsesformand Anne Cathrine Wilhjelm står foran. Solcellerne på taget skal genbruges.

2

Billeder

Det nye autismecenter skal erstatte fløjen, som bestyrelsesformand Anne Cathrine Wilhjelm står foran. Solcellerne på taget skal genbruges.
Foto: Jan Knudsen

Nordfalsters avis

Autismecenter i ny fløj til 20 millioner giver bedre forhold

Guldborgsund Byråd har bevilget 20 millioner kroner til en ny fløj til autismecentret ved Nørre Vedby Skole til forbedring af forholdene.




20. januar 2019 kl. 22:56 Af Bjarne Arildsen

Annonce

Autismecentret, der ligger ved Nørre Vedby Skole, får meget bedre forhold.

Kort før jul besluttede Guldborgsund Byråd at bevilige 20 millioner kroner til et nyt byggeri til centret, der skal stå færdig i 2020.

- I løbet af foråret bliver der udarbejdet tegninger af byggeriet, som kommer i udbud hen over sommeren. Derefter kan byggeriet begynde, og det vil vare et års tid, så det kan indvies i 2020, fortæller Anne Cathrine Wilhjelm.

Hun er formand for skolebestyrelsen på Nørre Vedby Skole.


Gamle huse er for slidte

I 10 år har autismecentret, der tæller 46 elever og 20 ansatte, haft adresse i to huse på skolen.

- Men husene, som hedder Rødt Hus og Blåt Hus, er ikke tidssvarende mere, fastslår Anne Cathrine Wilhjelm.

Derfor er hun meget glad for, at Guldborgsund Kommune har besluttet at bruge 20 millioner kroner til et nyt og helt moderne autismecenter på Nørre Vedby Skole.

- Kommunen har virkelig kunnet se perspektiverne i at lave et nyt center, siger bestyrelsesformanden.

Hun roser også kommunens ejendomscenter for dets indsats med at forberede det store byggeri.


Bygges i to etager

Det nye center vil blive placeret ud til Storstrømsvej.

Her ligger i øjeblikket en fløj, der blandt andet bruges til cykelparkering, lager og lignende, og den skal væk. Det samme skal en lille boldbane, der er lavet af kunststof.

- Centret bygges i to etager, for det er nødvendigt med god plads til eleverne. Der skal være mulighed for, at de kan trække sig indimellem, siger Anne Cathrine Wilhjelm.

Ved at lægge den nye fløj på dette sted får skolen også et pænere udseende ud mod hovedvejen, mener bestyrelsesformanden.


Ny parkeringsplads

Allerede nu er etableret en indkørsel til en ny parkeringsplads ud mod vejen. Den skal i byggefasen bruges af håndværkerne.

- Byggeriet kommer derfor ikke til at forstyrre skolens daglige drift, siger Anne Cathrine Wilhjelm.ba



KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Nordfalsters Avis":
Annonce