cookie-og-privatlivspolitik
Et kig ind i frisørsalonen i Vollsmose. Når radioen fortæller dårlige historier fra ghettoen, skifter Qasim til musik, der giver livsglæde og kalder smil frem, mens han klipper unge fra ghettoen.
Et kig ind i frisørsalonen i Vollsmose. Når radioen fortæller dårlige historier fra ghettoen, skifter Qasim til musik, der giver livsglæde og kalder smil frem, mens han klipper unge fra ghettoen.
Foto: GuldborgsundBibliotekerne

Nordfalsters avis

Barbershop i ghettoen Vollsmose

Mandag 2. september blænder Stubbekøbing Bibliotek op for dokumentarfilmen "Q's barbershop", der følger Qasim i frisørsalonen i Vollsmose, Danmarks største ghetto.
02. september 2019 kl. 12:00 Af Henning Kørvel

Annonce

Mandagsdokumentaren på Stubbekøbing Bibliotek er klar til en ny sæson, hvor Rikke Beth Petersen styrer slagets gang.

Mandag 2. september klokken 14 blænder biblioteket således op for den danske film "Q's barbershop" om Qasin i sin frisørsalon i Vollsmose, Danmarks største ghetto.

De fleste mennesker har hørt historierne fra ghettoen, der med jævne mellemrum behandles i medierne i forbindelse med voldelige episoder. Når Qasim hører om det i radioen i sin salon, skifter han til musik fuld af livsglæde og finder selv det store smil frem, mens han klipper unge fra ghettoen. Dokumentaren sætter ansigt på nogle af de mennesker, der ellers ofte blot bliver til tal og skræmmebilleder i hovedet på mange danskere.

Skræmmebilledet er dog noget mere eksplicit i oktober måneds film. Mandag 7. oktober viser biblioteket "Gulabi-banden" om de seje kvinder, der tager kampen op mod vold og undertrykkelse i Indien. Mindre alvorlig bliver sæsonens sidste visning mandag 4. november med filmen "Kolonien", der fokuserer på efterkommere af udvandrede danskere.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE