cookie-og-privatlivspolitik
DK Beton A/S har leveret beton til viadukten ved den midlertidige til- og frakørsel i Orehoved til den nuværende Storstrømsbro.
DK Beton A/S har leveret beton til viadukten ved den midlertidige til- og frakørsel i Orehoved til den nuværende Storstrømsbro.
Foto: Anders Knudsen

Nordfalsters avis

Beton udefra til broprojektet

DK Beton A/S i Vordingborg og Nykøbing har leveret cirka 11.000 kubikmeter beton til anlæg i forbindelse med den nye Storstrømsbro.
01. januar 2020 kl. 12:00 Af Henning Kørvel

Annonce

Selv om hovedentreprenøren bag den nye Storstrømsbro SBJV I/S har eget betonblanderi på brobyggepladsen på Masnedø, så har DK Beton A/S leveret beton til forskellige anlæg på brobyggepladserne på såvel Nordfalster som Masnedø.

- Indtil nu har vi samlet set leveret cirka 11.000 kubikmeter beton. Det er vi glade for, fordi det er en god ordre for os, siger regionschef Palle Hesselholt, DK Beton A/S, men der er ikke tale om en samlet ordre. Betonen er leveret løbende portionsvis, og leverancen hænger sammen med, at hovedentreprenørens eget betonblanderi på Masnedø først var operativt cirka 1. juli.

- Vi skal i 2020 levere yderligere 5.000 kubikmeter beton til brobyggeriet, herunder til de to første bropillefundamenter i den midlertidige dæmning ved Nordfalsters kyst, der hver især tager 300-350 kubikmeter beton, siger regionschefen.

Filialerne af Dansk Beton A/S i Nykøbing og Vordingborg producerer pr. år 20.000-25.000 kubikmeter beton, hvorimod filialen i Nakskov ligger på det halve.

- Det trækker gevaldigt op, når vi på to af vores fabrikker får leverancer i den størrelsesorden, siger Palle Hesselholt. Filialen i Vordingborg har også leveret beton til anlæg i forbindelse med udvidelse og renovering af Masnedsundbroen.

Hovedentreprenøren skal dog selv levere betonen fra eget betonblanderi til støbning af betonelementer til den nye bro, der udføres i seks haller på Masnedø.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE