cookie-og-privatlivspolitik
Niels Gottlieb ses her ved plancher i Besøgscentret, der også fortæller om den nuværende Storstrømsbro, indviet af Kong Christian X 26. september 1937.
Niels Gottlieb ses her ved plancher i Besøgscentret, der også fortæller om den nuværende Storstrømsbro, indviet af Kong Christian X 26. september 1937.
Foto: Flemming Keith Karlsen

Nordfalsters avis

Bliv klog på brobyggeriet

Besøgscentret på Masnedø informerer om alt, hvad der er værd at vide om den nye Storstrømsbro og får også det historiske aspekt med.
03. oktober 2019 kl. 12:00 Af Henning Kørvel

Annonce

Forestil dig, at du står på en pylon til den nye Storstrømsbro og kigger lodret ned på Storstrømmen, kørebanerne og den dobbeltsporede jernbane på den nye Storstrømsbro.

Det giver et sug i maven, når du oplever det i tredimensionel teknik på Besøgscentret på Masnedø, der åbnede lørdag 21. september under medvirken af transportminister Benny Engelbrecht (S).

Besøgscentret er indrettet i varmecentralen til det tidligere drivhusgartneri, og med moderne fortælleteknik bliver besøgende klædt godt på om afløseren for den nuværende Storstrømsbro fra 1937.

- Vi vil gerne fortælle alt, hvad der er at fortælle om brobyggeriet, og udstillingen er selvforklarende. Vi vil gerne henvende os til den brede offentlighed, skoleklasser og naboer til brobyggeriet, siger Niels Gottlieb, projektchef i Vejdirektoratet.

Plancher informerer i detaljer om brobyggeriet, der fremskrives i en model, og det detaljeres, at der til broen medgår 45 bropiller med 80 meters mellemrum på den godt 4.000 meter lange distance.

Udstillingen fokuserer også på de arkæologiske fund i Storstrømmen i 2016.

- Udstillingen kan suppleres efter behov, og dele af den skiftes ud, siger Niels Gottlieb og vægter, at besøgscentret har en skolestue til særlige præsentationer af brobyggeriet. Entreprenøren er i kontakt med skolesystemet i Vordingborg og Guldborgsund kommuner.

Besøgscentret har åbent alle hverdage og den første lørdag i måneden fra klokken 10-15. Om lørdagen og mandagen vil en guide styre besøgende gennem byggeriet af den godt fire kilometer lange Storstrømsbro.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE