cookie-og-privatlivspolitik
Skaderne efter branden på Nørre Alslev Fjernvarmeværk er betydelige.

2

Billeder

Skaderne efter branden på Nørre Alslev Fjernvarmeværk er betydelige.
Foto: Claus Hansen

Nordfalsters avis

Brand lukker for varmen

Mens Nørre Alslev Fjernvarmeværk renoveres efter en brand 30. juni, leverer et reserveværk til træpiller varme til værkets 630 forbrugere.
24. september 2019 kl. 12:00 Af Henning Kørvel

Annonce

For Nørre Alslev Fjernvarmeværks 630 forbrugere er der ingen forskel på varmen i rørene, selv om den siden 30. juni ikke er blevet leveret af halmvarmeværket, men derimod af den tidligere varmecentral på Kæpgårdsvej, der er reserveværk til olie og træpiller.

- Der skete en eksplosion hos naboen, SWS, der er et specialforbrændingsanlæg, og flammer ramte støv inde hos os, der ulmede, før gløder efter otte-ni timer antændte et mellemrum af træ og tagpap mellem stål- og betonhallen oppe under taget. Brændende materiale faldt ned og antændte den elektroniske styring til fjernvarmeværket, og kabler brændte, men sod- og vandskaderne er større end brandskaderne, siger forretningsfører Hans Jacob Petersen.

Lige siden branden har fjernvarmeværket været under renovering. Herunder er taget i stålhallen, hvor branden opstod, blevet hævet og fornyet, og mellemrummet mellem hallerne er ikke længere brandbart.

- Skaderne løber op i cirka 2,5 millioner kroner, og forsikringen dækker også merprisen på varme fra træpiller, mens halmvarmeværket renoveres, siger Hans Jacob Petersen.

Da branden opstod, stod der 200 halmballer á 500 kg i hallen.

- Hvis der var gået ild i dem, så ville stålhallen have kollapset, mener han.

Håbet er, at halmvarmeværket kan sættes i drift igen 15. oktober, men 1. november er mere realistisk.

- Branden får ingen indflydelse på varmeprisen, siger Hans Jacob Petersen.

Fjernvarmeværket er fra 1989. I 2006 blev kedlen udskiftet, og forbruget er cirka 7.000 halmballer pr. år. Kapaciteten er 6,5 KW og 10 KW på reserveværket på Kæpgårdsvej.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE