cookie-og-privatlivspolitik
Falstria har fået renæssance med de nuværende forpagtere, der glæder dig over at have broarbejdere som kunder.

2

Billeder

Falstria har fået renæssance med de nuværende forpagtere, der glæder dig over at have broarbejdere som kunder.
Foto: Jan Knudsen

Nordfalsters avis

Broarbejdere elsker stegt flæsk

Værterne på Restaurant Falstria i Orehoved generes ikke af broprojektet. Det gavner tværtimod forretningen.
25. juni 2019 kl. 12:00 Af Henning Kørvel

Annonce

- Vi ligger lige midt i smørhullet, og 99 procent af tiden oplever vi brobyggeriet positivt, siger Peter Stenersen.

Han og kompagnonen Jack Bruun Pedersen driver Restaurant Falstria i Orehoved tæt på byggepladsen for den nye Storstrømsbro og med vejomlægning lige uden for døren.

- Før gik trafikken højre om Falstria, men efter vejen til den nuværende bro er lukket, kører den venstre om, men det gør ingen forskel. Folk kan sagtens finde ind til os, siger Peter Stenersen, og brobyggeriet giver restauranten mange nye kunder.

- Lige nu er broarbejdere vores største kundegruppe udover fester. Og de er meget glade for at spise stegt flæsk med persillesovs om onsdagen, når vi har det på menuen. Og fordi de kommer her hver onsdag, så har de faste pladser, siger Peter Stenersen, der har forpagtet Falstria sammen med kompagnonen siden marts 2018.

- Det går godt, og vi klager ikke. Vi leverer meget mad ud af huset, hvilket medvirker til at holde os oven vande. Vi laver også meget is og sælger meget hjemmelavet marmelade, syltede rødbeder, forskellige chillisovse og hjemmelavet ketchup, siger Peter Stenersen.

Restaurant Falstria har åbent mandag-torsdag fra 17.30 med dagens ret, og ni ud 10 weekender er der private fester på restauranten, der blev indviet i 1937 - samme år som den nuværende Storstrømsbro.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE