cookie-og-privatlivspolitik

2

Billeder

På begge sider af Storstrømmen, på fotoet fra Orehovedsiden, sætter opførelse af den nye Storstrømsbro sit præg på omgivelserne.
Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Nordfalsters avis

Brobyggeriet i fugleperspektiv

Folketidendes fotograf Anders Knudsen har været i luften over Storstrømmen og har blandt andet taget de to fotos her, der giver et indtryk af status for broprojektet.
10. juni 2019 kl. 12:00 Af Henning Kørvel

Annonce

Opførelsen af den nye Storstrømsbro er blevet et tilløbsstykke. Dagligt valfarter folk til Orehoved for at tage bestik af broprojektet, der i den grad influerer på omgivelserne i både Orehoved og på Masnedø.

Folketidendes fotograf Anders Knudsen har igen været i luften for at forevige brobyggeriet, og fotoene du ser her, er blot et par eksempler på de motiver, han fik i linsen fra flyvinduet over projektområdet.

I Orehoved åbnede i april en ny vej mellem Brovejen og Orehoved Langgade, som skal fungere, indtil efteråret 2022, hvor det er planen, at den nye Storstrømsbro åbner for biltrafik, og ud for kysten anlægges et kajanlæg til brobyggeriet.

Sideløbende med broprojektet arbejdes der på dæmningen på Orehovedsiden, hvor den øverste del fra Gåbense Strandvej og frem til, hvor den nye dæmning tager over, skrælles af for at blive bredt ud til to spor mod i øjeblikket kun et spor. Imens kører togbusser med passagerer fra Nykøbing til Vordingborg, og det vil versere, indtil der igen kan køre tog på strækningen 2. september.

For resten af 2019 ser arbejdet på Orehovedsiden sådan ud: Arbejdet på fundament og enden af broen (brovederlaget) på Falsters kyst er programmeret til at blive indledt i sommer, og på ligeledes Falstersiden vil det første brodæk blive sat på plads i løbet af efteråret.

På Masnedø etableres byggepladsen i etaper, så de enkelte områder er klar, når de enkelte dele til broen skal produceres. Da produktionen af broens fundamenter skal først i gang, er det den produktionslinje, der er færdiggjort først. Lige nu testkøres betonblandefabrikken og vil snart være klar til produktion.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE