cookie-og-privatlivspolitik
Vagn Rasmussen ses her ved maskinen, hvor æggene ses efter og pakkes på bakker klar til at blive leveret til gårdbutikker på Lolland-Falster.

2

Billeder

Vagn Rasmussen ses her ved maskinen, hvor æggene ses efter og pakkes på bakker klar til at blive leveret til gårdbutikker på Lolland-Falster.
Foto: Anders Knudsen

Nordfalsters avis

Dagsproduktionen af æg bliver pakket på en time

Staldsalget hos Vagn Rasmussen, Vålse, er opgraderet til ægpakkeri, der leverer æg til gårdbutikker på Lolland-Falster.
10. september 2019 kl. 12:00 Af Henning Kørvel

Før havde han høns på tre adresser. Nu er de samlet i etageanlæg i to stalde på hver 140 kvadratmeter på Egensevej i Vålse. En ægpakkemaskine er føjet til. Og fra staldsalg er stedet nu opgraderet til ægpakkeri under navnet Arvelund Ægpakkeri, der kombineres med gårdbutik med både æg og loppefund.

Opgraderingen blev indledt i marts og har stået Vagn Rasmussen i 1,6 millioner kroner. I de to stalde lever der 6.000 høns i fire aldre, der lægger cirka 5.500 skrabeæg pr. dag.

- Jeg har haft høns siden 1995. Før blev ægproduktionen passet af en ansat, men nu passer vi den selv med lidt hjælp, siger Vagn Rasmussen, der før pakkede æggene manuelt, men nu pakker dem på maskine i bakker á 30 styk. Brune og hvide æg pakkes hver for sig, og før pakningen sorteres knækæg, snavsede æg og æg med mørke skygger fra. Maskinen stempler æggene med en identifikationskode.

- Vi sælger en bakke hvide æg for 35 kroner og 40 kroner for en bakke brune æg. Prisforskellen skyldes, at de brune høns æder mere foder og lægger lidt færre æg end de hvide høns, siger Vagn Rasmussen, der ved siden af to gårdbutikker ved henholdsvis ægpakkeriet og privaten i Vålse dyrker et areal på 270 hektar, hvor en del af hveden til hønsene produceres.

Udover i sine to gårdbutikker sælger Vagn Rasmussen sine æg til andre gårdbutikker på Lolland-Falster.

Annonce

- Vi har for få høns til at kunne levere æg til Danæg. Hvis vi skulle levere til dem, så skulle jeg bygge nye stalde for 10 millioner kroner til 36.000 høns, siger Vagn Rasmussen, der med pakkemaskinen kan pakke en dagsproduktion af æg på cirka 5.500 på en time.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

SENESTE NYT

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

SENESTE NYT

MEST LÆSTE

ANNONCE