cookie-og-privatlivspolitik
Glimt fra åbningen af motorcykelmuseet sidste år.
Glimt fra åbningen af motorcykelmuseet sidste år.
Foto: Privat

Nordfalsters avis

Dødsdrom på museet

Danmarks Motorcykelmuseum i Stubbekøbing, der åbner sæsonen Skærtorsdag 18. april, byder i år på en dødsdrom i fuld skala og tilhørende motorcykler.
13. april 2019 kl. 12:00 Af Henning Kørvel

Annonce

En dødsdrom i fuld skala og motorcykler, der blev brugt i "motor cirkus", bliver nyheder i den kommende sæson på Danmarks Motorcykelmuseum i Stubbekøbing, der slår dørene op Skærtorsdag 18. april.


Belli kørte dødsdrom

Frivillige fra museets venneforening har bygget dødsdromen, der tidligere var et fast indslag ved byfester landet over. Sangeren Peter Belli turnerede således land og rige rundt med motor cirkus og kørte dødsdrom i en årrække. Motorcykler af mærket Indian var særligt populære til formålet, fordi motorerne var stabile, hvilket var af afgørende betydning for førerens sikkerhed, fordi det forebyggede, at motoren satte ud, og føreren faldt ned fra den lodrette væg.

Ved sæsonåbningen er der tradition for fælleskørsel for motorcykler i alle aldre fra Cementen i Nykøbing Klokken 10 med ankomst til museet cirka klokken 11. Fra klokken 12-12.30 er der tilmelding til konkurrencen, Årets Motorcykler, og kåringen flyttes i år til Stubbekøbing Havn 12-15. Her vil B. Blues Band underholde, og Stubbekøbing Boldklub sælger pølser og drikkevarer fra pølsevognen "Kubik Pølser". Pølsevognen er venligst udlånt til formålet af MC-Camp Sydhavsøerne.


Vær med i konkurrencen

- Husk at din motorcykel kan være med i konkurrencen, hvis du tilmelder den på havnen fra klokken 12-12.30, og vinderne kåres ved publikumsafstemning, siger Torben Adelskov, leder af Danmarks Motorcykelmuseum.

Museet er stadig hjemsted for to samlinger under samme tag, og radioafdelingen viser den elektroniske udvikling lige fra Thomas Edisons fonograf fra 1877 og frem til nutidens radioer.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE