cookie-og-privatlivspolitik
Fabrigsbygningen på Orehoved Havn, der stadig er til salg eller leje.
Fabrigsbygningen på Orehoved Havn, der stadig er til salg eller leje.
Foto: Flemming Keith Karlsen

Nordfalsters avis

Fabrikslokaler står stadig tomme

Fabrikslokaler på Orehoved Havn, der tidligere husede Jupiter Plast, er stadig ikke blevet afsat til en ny virksomhed.
29. oktober 2019 kl. 08:57 Af Henning Kørvel

Annonce

Fabrikslokaler på 8.500 kvadratmeter på Orehoved Havn, som indtil for cirka to år siden husede Jupiter Group før firmaets flytning af produktionen til Polen, er forsat til salg eller leje.

- Der har været flere, som har været interesseret i ejendommen, men nogle har kun været interesseret i en del af lokalerne. Jeg vil dog kun sælge lokalerne i en samlet enhed. Der har også været interesse for hele komplekset, men det er en lang proces med mange overvejelser, fordi der oven i den pris, der skal betales for ejendommen - 11,5 millioner kroner - kommer store udgifter til installering af produktionsanlæg og klargøring af bygningen til produktionsformål, siger Peder Holm, København, der købte bygningen for 10-12 år siden af Jupiter Group og lejede den ud til firmaet, før det flyttede produktionen til Polen.

Betydelig enklere var problematikken, hvis fabriksbygningen skulle bruges til lager, for så ville den kunne gøres klar til dette på en formiddag, mens det er kompliceret at skulle installere nye produktionsanlæg.

Peder Holm vil hellere sælge end udleje ejendommen.

- Men hvis det for en ny bruger er nødvendigt at kunne leje ejendommen i en periode, før den købes, så er det det, vi gør, siger Peter Holm, og hvis den skal lejes ud, så er lejen 1,2 millioner kroner pr. år plus forbrug.

- Jeg synes, det er synd, ejendommen står tom, siger Peder Holm, der har kontakt med Guldborgsund Kommune og Business Lolland-Falster, men står uforstående over for, at lokalerne og Orehoved Havn er valgt fra til byggeriet af den nye Storstrømsbro.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

SENESTE NYT

MEST LÆSTE