cookie-og-privatlivspolitik
Afgang fra Cementen ved museets sæsonåbning.

2

Billeder

Afgang fra Cementen ved museets sæsonåbning.
Foto: Ingrid Riis

Nordfalsters avis

Fælleskørsel til museet

I anledning af Danmarks Motorcykelmuseums sæsonlukning søndag 20. oktober arrangeres der fælleskørsel fra Cementen i Nykøbing til Stubbekøbing.
14. oktober 2019 kl. 12:00 Af Henning Kørvel

Annonce

Danmarks Motorcykelmuseum i Stubbekøbing markerer sæsonlukningen søndag 20. oktober med fælleskørsel for motorcykler og veteranbiler fra Cementen i Nykøbing klokken 10. Museet har en speciel lav sæsonlukningsentre på 20 kroner.

I efterårsferien fra 12.-20. oktober holder museet åbent alle dage klokken 10-16, der bliver sidste chance i år for at se museets særudstillinger i både motorcykel- og radioafdelingen.

Motorcykelafdelingen har i år haft specielt fokus på danske motorcykler samt "Dødsdromen", som engang var et fast indslag ved byfester og markedspladser. Museets venneforenings frivillige entusiaster har bygget et udsnit af en dødsdrom i fuld skala, der er sat op sammen med nogle af de motorcykler, der blev brugt af "Motor Cirkus" til forestillingerne.

I afdelingen for danske motorcykler kan besøgende se tre Elleham motorcykler, fremstillet af opfinderen J.C.H. Ellehammer. Museet havde i forvejen to Elleham, før man i år fik tilført Elleham K 92 fra 1907, udlånt af Teknisk Museum, Helsingør og Ellehammer Fonden. Motorcyklen er både indregistreret og køreklar, og den har deltaget i flere Skagensløb. Der findes 10 styk Elleham motorcykler i Danmark, og Torben Adelholm, leder af Danmarks Motorcykelmuseum, udelukker ikke, at Elleham K 92 fra 1907 måske vil kunne ses på vejene i sommeren 2020.

I radioafdelingen byder tre temaer sig til: Hvor mange elektroniske apparater, der indgår i en nutidig mobiltelefon, og hvilken betydning radiorør har haft for kvalitetsradio- og forstærkere. Det tredje og sidste tema handler om byggesæt, som stadig findes og bruges af Hi-Fi-entusiaster til den helt rigtige kvalitetslyd.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE