cookie-og-privatlivspolitik
Efter inddæmning er fem hektar ud for Orehoved blevet tørlagt. Når broen står færdig, bliver her strandeng.
Efter inddæmning er fem hektar ud for Orehoved blevet tørlagt. Når broen står færdig, bliver her strandeng.
Foto: Vejdirektoratet

Nordfalsters avis

Falster er vokset med fem hektar

Falster voksede 18.-19. januar med 50.000 kvadratmeter, der blev tørlagt i forbindelse med den nye Storstrømsbro. Når broen står færdig, bliver arealet strandenge.
27. januar 2020 kl. 12:00 Af Henning Kørvel

Annonce

Falster voksede 18.-19. januar med fem hektar. I forbindelse med byggeriet af den nye Storstrømsbro er arealet inddæmmet og herefter lænset for havvand.

Det næsten tørlagte tidligere havareal svarer til otte fodboldbaner. Formålet er, at det skal beskytte den fremtidige dæmning til den nye Storstrømsbro ud for Orehoved. Uden dræning ville dæmningen blive udsat for erosion fra havet. I følge Vejdirektoratet skal også arealet mellem den nye dæmning og den gamle Storstrømsbros dæmning drænes.

Under byggeriet af den nye 4,1 kilometer lange Storstrømsbro, som forestås af SBJV I/S, vil de drænede eller tørlagte arealer blive fyldt op med havbundsmateriale, som graves op i forbindelse med byggeriet, og når den nye bro åbner for biltrafik og bløde trafikanter i 2022, vil det tørlagte område blive genoprettet som strandenge, som tilgodeser flere dyrearter.

- Strandenge findes typisk langs beskyttede kyster i Danmark ved lavvandede havområder. De nye strandenge på Nordfalster kan blive oversvømmet af havvand ved højvande, men planterne der findes på engen til den tid, tåler saltvand.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

SENESTE NYT

MEST LÆSTE

ANNONCE