Fra jord til bord er en stærk tendens i nadkulturen, som skal tages bogstaveligt i Food Week på Sydhavsøerne fra 13.-20. oktober.
Fra jord til bord, er en stærk tendens i den danske madkultur, der skal tages helt bogstaveligt i Food Week på Sydhavsøerne fra 13.-20. oktober.
Restautører og herregårde går her sammen om at sammensætte spændende menuer af de bedste fødevarer fra Lolland-Falster.
11 spisesteder, blandt andet Hotel Saxkjøbing, Bandholm Hotel, Krenkerup Bryggeri, Skørringe Gods og Lungholm Gods medvirker.
På Hotel Saxkjøbing, der ejes af Claus Meyer, inviteres gæsterne således på en unik treretters menu, der er baseret på 95 procent lokale råvarer.
- Med vores restaurant genskaber vi stoltheden om lokalområdets mange udsøgte råvarer. Lolland-Falsters muld giver de perfekte betingelser for lokal fødevareproduktion, og det er derfor også naturligt for vores køkken at tage udgangspunkt i lokalområdet - ikke mindst under Sydhyavsøernes Food Week, siger direktør Anette Ejrup, Hotel Saxkjøbing, og netværket MULD står for Food Week.
Menuerne i Food Week indeholder minimum 50 procent lokale fødevarer og fås til faste priser. En frokost koster 185 kroner, mens en to- og treretters menu koster henholdsvis 275 og 350 kroner.