cookie-og-privatlivspolitik
Her klippes sivene i Hestevandingen med amfibiemaskinen, Mobitrack, der kan lidt af hvert.
Her klippes sivene i Hestevandingen med amfibiemaskinen, Mobitrack, der kan lidt af hvert.
Foto: Privat

Nordfalsters avis

Gadekær i Stubbekøbing renset op

Torebyfirma har klippet siv og renset græs op i Hestevandingen i Stubbekøbing som led i et kommunalt gadekærsprojekt.
20. marts 2019 kl. 12:00 Af Henning Kørvel

Annonce

Arbejdet tog 10 timer onsdag 13. marts, og så var gadekæret i Stubbekøbing, kendt som Hestevandingen frisket op, idet sivbevoksningen blev klippet ned, og græs fjernet fra vandspejlet.

Arbejdet blev udført af Redning Danmark, Toreby, med en Mobitrack, der en amfibiemaskine, som foruden at kunne klippe siv og oprense græs, er forsynet med pumpe og kan udstyres med en gravearm. Kort og godt en blæksprutte.

- Vi vedligeholder gadekærene for Guldborgsund Kommune, og vi har også klippet siv og oprenset gadekær i Majbølle, Våbensted og Sakskøbing samt Vålse, og til efteråret har vi også en portion gadekær, der skal ordnes. Vi vedligeholder også gadekær for Lolland Kommune, siger Anders Jalkiewicz, ejer af Redning Danmark, der før var en del af Dansk Autohjælp.

Han købte amfibiemaskinen i 2012 som et supplement til firmaets kompetencer i perioder af året, hvor autohjælpen har få opgaver.

- Gadekærene skal vedligeholdes tre år i træk, for at arbejdet nytter. For nogle gadekærs vedkommende er det således anden gang, vi arbejder på dem, og andre igen oprenser vi for første gang i år, siger Anders Jalkiewicz.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Nordfalsters Avis":
Annonce