cookie-og-privatlivspolitik

Nordfalsters avis

Gigtgruppen i Nørre Alslev 20 år

Gigtforeningens lokalgruppe Nørre Alslev markerer 20-års jubilæum.
13. marts 2019 kl. 07:00 Af Henning Kørvel

Annonce

Jubilæumsdagen var officielt 2. marts. Gigtforeningens Lokalgruppe Nørre Alslev blev nemlig stiftet 2. marts 1999, men først mandag 1. april markerer lokalgruppen jubilæet ved et arrangement på Dagcentret i Nørre Alslev klokken 14.

- Vi har ingen foredragsholder den dag, men foretrækker at hygge os med spisning af smørrebrød og give medlemmerne lejlighed til at tale med hinanden om løst og fast, siger kontaktperson Gitte Boesen, der har været med i arbejdet i lokalgruppen fra starten.

I lokalgruppens møder, hvoraf det kommende med markering af 20-års jubilæet 1. april bliver det sidste i forårssæsonen, deltager gerne op imod 25 medlemmer. Lokalgruppen har gerne fire møder i forårssæsonen og det samme antal i vintersæsonen.

Gigtforeningens Lolland-Falsterkreds tæller dog cirka 2.000 medlemmer.

- Over 700.000 danskere lider af en eller anden form for gift, og der findes over 200 forskellige gigtdiagnoser, siger Gitte Boesen, men ved sine arrangementer vægter lokalgruppen, at sygdom ikke er på agendaen.

- Vi kan godt bruge flere medlemmer, gene 60+, for det er dem, der har mest tid til overs til at engagere sig i foreningsaktiviteter, men det er ikke udtryk for, at kun ældre mennesker får gigt, for gigt kender ingen alder, idet selv babyer kan få sygdommen, siger Gitte Boesen og føjer til, at jo flere medlemmer gigtforeningen har, desto flere penge bliver der til gigtforskning. Medlemmer får bladet "Ledsager", der informerer bredt om gigt, behandling og gigtforskning.

Lolland-Falster-kredsen afvikler møde 3. april på Landsbyen i Våbensted. Her vil læge Jerk Langer fokusere på kost, der hjælper gigtpatienter, og 23. maj vil Oliver Hendricks orientere om behandling af gigtlidelser med cannabis.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Nordfalsters Avis":
Annonce