cookie-og-privatlivspolitik
Grunde til salg i Stubbekøbing. Salget går frem i stort set alle dele af Guldborgsund Kommune.
Grunde til salg i Stubbekøbing. Salget går frem i stort set alle dele af Guldborgsund Kommune.
Foto: Claus Hansen

Nordfalsters avis

Grundsalget tredoblet

Salget af grunde til private borgere i Guldborgsund Kommune er i kraftig vækst, og det skyldes antagelig, at prisen er sat ned.
07. januar 2019 kl. 18:23 Af Henning Kørvel

Annonce

Efter nogle svage år, hvor salget mere eller mindre stod helt stille, er billedet nu vendt i Guldborgsund Kommune. I 2018 kom der for alvor gang i grundsalget, der næsten er tredoblet i forhold til året før.

- Der er solgt 11 grunde i 2018. I 2017 blev der kun solgt fire, fastslår Peter Bring-Larsen, formand for Teknik-, Miljø- og Ejendomsudvalget.

- Der er solgt grunde i både Nørre Alslev, Guldborg, Sakskøbing og Nykøbing. Det er en ny tendens. I 2017 sneg Nørre Alslev sig ind med kun én solgt grund. Ellers skete salget i Nordbyen i Nykøbing.

En af årsagerne til, at der nu kan sættes "solgt-skilte" op, er formentlig, at prisen er sat ned, I 2017 satte byrådet prisen ned med 50 procent på alle grunde undtagen i Nordbyen. Den billigste grund til salg i Guldborgsund Kommune koster 29.688 kroner. Den findes i Gedser. Den dyreste i Nordbyen koster 966.918 kroner.

- Priserne var ikke blevet reguleret siden 2007, og der var derfor behov, at de blev gået efter, så de kom til at svare til den aktuelle markedspris. Når vi ser tilbage på udviklingen, var det en rigtig beslutning, siger Peter Bring-Larsen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Nordfalsters Avis":
Annonce