cookie-og-privatlivspolitik
Gundslev Kirke skal have nyt orgel til erstatning for det gamle orgel, der er slidt op.
Gundslev Kirke skal have nyt orgel til erstatning for det gamle orgel, der er slidt op.
Foto: Claus Hansen

Nordfalsters avis

Gundslev Kirke får et nyt orgel

Det nuværende orgel er slidt op. Et nyt orgel står i 2,7 millioner kroner.
26. marts 2019 kl. 07:00 Af Henning Kørvel

Annonce

Der er blevet arbejdet på projektet i over to år, og i denne uge indledes så installeringen af et nyt orgel i Gundslev Kirke.

- Det nye orgel, der har været i ordre i halvandet år, bygges og installeres af orgelbygger Bruno Christensen ved Aabenraa. Medregnet følgearbejder og arkitektsalær koster det 2,7 millioner kroner, som finansieres med stiftslån. Det nye orgel får en ny placering i kirken, og tre bænke skal flyttes hen, hvor det nuværende orgel har stået, siger Anders Lejre, formand for menighedsrådet. Kirken vil derfor fortsat have 179 siddepladser.

Det nuværende orgel, der er slidt op, blev installeret i Gundslev Kirke efter Anden Verdenskrig.

- Nogle dele fra det nuværende orgel skal bruges til det nye orgel, der er et 12-stemmers, som er standard for landsbykirker.

Mens det nye orgel installeres, afvikles gudstjenesten 24. marts og babysalmesang tirsdag 9. april i menighedshuset ved siden af kirken. Det nye orgel indvies ved gudstjenesten skærtorsdag 18. april klokken 17 efterfulgt af traktement i menighedshuset.

I lørdags besigtigede menighedsrådet og ansatte orglet hos orgelbyggeren.

- Gundslev Kirke har god akustik, og vi glæder os meget til at få det nye orgel. Kirken har et højt aktivitetsniveau, hvor orglet bruges, hvilket er baggrunden for investeringen i det nye orgel, siger Anders Lejre.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Nordfalsters Avis":
Annonce