cookie-og-privatlivspolitik
Toys'R'Us i Guldborgsundcentret genåbnede i år efter konkurs - blot en af butikkerne i Guldborgsundcentret, men handlende på Lolland-Falster frygter for en udvidelse af indkøbscentret.
Toys'R'Us i Guldborgsundcentret genåbnede i år efter konkurs - blot en af butikkerne i Guldborgsundcentret, men handlende på Lolland-Falster frygter for en udvidelse af indkøbscentret.
Foto: Jan Knudsen

Nordfalsters avis

Handlende imod centerudvidelse

Handlende på Lolland-Falster er stadigvæk utilfredse med, at Guldborgsundcentret kan udvides efter kommuneplanen, for det vil koste butikker i de små byer livet.
16. juli 2019 kl. 12:00 Af Henning Kørvel

Annonce

Uomtvisteligt er det, at Guldborgsund Byråd - på trods af cirka 140 høringssvar - har vedtaget kommuneplanen for 2019-2031, der åbner mulighed for, at Guldborgsundcentret i Sundby kan udvides med 33.000 kvadratmeter med krav om nye butikker på minimum 2.000 kvadratmeter.


Tager brødet fra os

- Vi er stadigvæk ikke glade for byrådets godkendelse. Emnet var oppe at vende på et møde på Hotel Saxkjøbing i slutningen af juni. Her var borgmester John Brædder til stede, og han fortalte, at den udvikling, at Guldborgsundcentret kan udvides med nye butikker på op til 2.000 kvadratmeter, ikke kan stoppes. Han mente, at hvis folk der i dag kører til Næstved for at handle i storcentret, i stedet for kan handle i den samme butik i Guldborgcentret, at så vil de gøre andre indkøb i butikker i de små byer, men det tror vi ikke på. Guldborgsundcentret vil tværtimod tage brødet ud af munden på butikkerne i de små byer, mener Jan H. Petersen. formand for Sakskøbing Handelsstandsforening, der sammen med blandt andet Stubbekøbing Erhvervsforening var medunderskriver på høringssvaret fra Fællesrådet for Sakskøbing og Omegn imod en fremadrettet udvidelse af Guldborgsundcentret.

I følge beregninger, foretaget af ansatte i Guldborgsund Kommune, vil en udvidelse af Guldborgsundcentret med nye butikker, der handler med de samme varegrupper som butikkerne i kommunen betyde et tab på 41 millioner kroner for butikker i Sakskøbing og det samme i Maribo, mens de øvrige butikker i de andre byer tilsammen vil miste et tilsvarende beløb, og butikkerne i Nykøbing over 200 millioner kroner.


Nyt udspil ikke aftalt

- Vi har ikke aftalt noget nyt udspil endnu, men da vi på Facebook spurgte om holdninger til en udvidelse af Guldborgsundcentret, var 70 procent ud af 1.000 besvarelser imod, siger Ole Tingsted, formand for Fællesrådet for Sakskøbing og Omegn.

Han mener umiddelbart ikke, at der er mulighed for at påklage byrådets godkendelse af kommuneplanen, men fordi der skal udarbejdes en lokalplan for, at Guldborgcentret kan udvides, så ser han her muligheden for, at den kan påklages af de handlende på Lolland-Falster.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE