cookie-og-privatlivspolitik
Peter Wulff: - Jeg forstår ikke, at Liv i SWtubbekøbing kan afgive sådan et høringssvar.
Peter Wulff: - Jeg forstår ikke, at Liv i SWtubbekøbing kan afgive sådan et høringssvar.
Foto: Jan Knudsen

Nordfalsters avis

Handlende uenig i høringssvar

Direktør Peter Wulff, Stubbekøbing, er uenig i et høringssvar fra Liv i Stubbekøbing om formulering i kommuneplanforslag, der muliggør udvidelse af Guldborgsundcentret.
04. juni 2019 kl. 12:00 Af Henning Kørvel

Annonce

- Jeg er ikke enig, og det er ikke i den ånd, Liv i Stubbekøbing er oprettet, siger direktør Peter Wulff, XL Byg i Stubbekøbing.

Anledningen er, at foreningen Liv i Stubbekøbing har afgivet et høringssvar til forslaget til kommuneplan 2019-2031, som blåstempler kommuneplanens målsætning, at Guldborgsundcentret skal kunne udvides med op til 20.000 kvadratmeter.

- Vi finder udvidelsen positiv, såfremt udvidelsen af Guldborgsundcentret begrænses til kun at muliggøre etablering af virksomheder, som kompletterer de nuværende virksomheder i kommunen. Med dette skal forstås etablering af virksomheder, som borgere på Lolland-Falster p.t. kører langt uden for området for at handle hos, hedder det i høringssvaret fra Liv i Stubbekøbing.

Foreningen finder også en udvidelse af Guldborgsundcentret positiv i den udstrækning, at den kan tiltrække og fastholde handelen i lokalområdet, fremfor at borgerne kører til blandt andet Næstved og Tåstrup for at handle.

I samme åndedrag mener Liv i Stubbekøbing, at det i forbindelse med kommuneplanens vedtagelse iagttages, at de mindre bysamfund i Guldborgsund Kommune med planen ikke mister deres service- og dagligvarebutikker.

- En ukontrolleret udvidelse af Guldborgsundcentret kan på kort sigt betyde mere handel i Nykøbing og eventuelt med færre butikker til følge i resten af kommunen, men en sådan centralisering/udvikling på bekostning af afvikling i de mindre byområder er på langt sigt negativt for kommunens sammenhængkraft og dermed til stor skade for hele kommunens fremtid som handels- og bosætningskommune. Derfor skal udviklingen styres, hvis vi ønsker en harmonisk og velafbalanceret udvikling i Guldborgsund Kommune, slutter Liv i Stubbekøbings høringssvar.

Peter Wulff mener til gengæld, at en udvidelse af Guldborgsundcentret med butikker, der kompletterer de nuværende butikker, er en direkte trussel mod butikkerne i de mindre byer i kommunen, for eksempel Stubbekøbing.

Butiksejere i Stubbekøbing bakker derfor op om et høringssvar til kommuneplanen mod udvidelsen af Guldborgcentret, som Sakskøbing Handelsstandsforening står bag, og der ikke sår tvivl om frygten for, at en centerudvidelse vil betyde, at butikker i de mindre byer tvinges til at lukke.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE