cookie-og-privatlivspolitik
Hvad sker der her? Glimt fra sidste års udgave af Havnens Dag i Stubbekøbing.
Hvad sker der her? Glimt fra sidste års udgave af Havnens Dag i Stubbekøbing.
Foto: Flemming Keith Karlsen

Nordfalsters avis

Havnedag med bred tilbudsvifte

Havnens Dag i Stubbekøbing lørdag 25. maj byder igen i år på et righoldigt program for børn og voksne.
22. maj 2019 kl. 12:00 Af Henning Kørvel

Annonce

Konkurrencer, udstillinger og information om sejlads i stort set alt, hvad der kan flyde på vandet, vil blive tilbudt på Havnens Dag i Stubbekøbing lørdag 25. maj, hvor der udover foreninger, der informerer om deres konkrete aktivitet, også medvirker kramboder. For blot at nævne andre af de tilbud, der står til rådighed.

Foreningen Art Nordfalster står for en udstilling af værker, der indgår i en konkurrence om at blive plakatmotiv for næste udgave af Havnens Dag. Uddelingen af prisen er lagt i hænderne på formanden for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget, Martin Lohse. For sin part vil Peter Bring-Larsen, formand for Teknik og Miljø, klippe snoren og indvie vandkantsbroen med kar med krabber, baseret på, at her kan børn fiske, overvåget af voksne, som kan sidde på en trappe. Projektet er led i områdefornyelsen i Stubbekøbing.


Museets indgang indvies

Udover at butikkerne holder åbent fra 9-15, holder Stubbekøbing Museum åbent, og her indvies renoveringen af museets entre og meget specielle trappeopgang. Det sker klokken 13-15, og der serveres kaffe, kage og vin. Aktiviteterne på havnen foregår fra 10-16, og et lille tog kører gæster fra havnen til Vestergade.


Mega opbakning

Andre konkurrencer kommer ikke til at mangle. Besøgende kan således finde en slikpose i et isbjerg og vinde en træningssektion i madminton med verdensstjernen Kamilla Rytter Juul og Christina Petersen.

- Vi er meget glade for den store opbakning til arrangementet fra foreninger, organisationer og forretningsdrivende, for det giver mulighed for at lave et meget alsidigt program. Selv om Havnens Dag er en festdag, så håber vi, at den øger folks kendskab til de maritime muligheder i kommunen, siger Finn Jørgensen og lægger ikke skjul på, at ønsket også er at skabe mere liv på havnen og give folk lyst til at blive medlem af en forening for at dyrke motion.

Havnens Dag får støtte af Guldborgsund Kommunes puljemidler og Kulturelt Samråd, men bag det hele står en række aktører, hvis indsats betyder, at der er noget at komme efter på Havnens Dag.

- I 2018 tiltrak Havnens Dag flere tusinde mennesker, hvilket vi også håber, bliver tilfældet i år, siger Birgitte Mammen, formand for Stubbekøbing Handelsstandsforening og ejer af Butik Sally i Vestergade.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE