cookie-og-privatlivspolitik
Sejlads med småbåde blev demonstreret i havnen i Stubbekøbing, som det skønnes, blev besøgt af cirka 4.500 mennesker.
Sejlads med småbåde blev demonstreret i havnen i Stubbekøbing, som det skønnes, blev besøgt af cirka 4.500 mennesker.
Foto: Flemming Keith Karlsen

Nordfalsters avis

Havnens Dag gik igen rent hjem

Cirka 4.500 mennesker besøgte Stubbekøbing på Havnens Dag, der således atter blev en stor succes for arrangørerne.
01. juni 2019 kl. 12:00 Af Henning Kørvel

Annonce

Selv om vejret ikke viste sig fra sin allerbedste side, så blev Havnens Dag i Stubbekøbing lørdag 25. maj atter en stor succes. Arrangørerne vurderer, at cirka 4.500 besøgte byen i den anledning.


Den gode historie

Dagen igennem bød forskellige foreninger på demonstration af deres respektive aktiviteter, og der blev budt på en række indslag. På det gamle rådhus udstillede Art Nordfalster således et værk, udvalgt som motiv for årets plakat for Havnens Dag, der blev kåret ved lejligheden. Det er udført af Bent Eriksen.

Næstformanden for kultur, fritids- og bosætningsudvalget, Britta lange, overrakte prisen, der er gjort mulig ved støtte fra Kulturelt Samråd. I sin tale slog hun på værdien af det store samarbejde omkring Havnens Dag, og at foreningerne samarbejder med kommunen om at fortælle den gode historie.

Det samme synspunkt gjorde sig gældende i udvalgsformand Peter Bring Larsens tale, da han klippede den røde snor til den nye vandkantsbro og krabbebassinet, der indbyder til, at her kan børn fiske krabber under opsyn af voksne på en siddetrappe. Nørre Ørslev Gymnastikforenings dygtige acrohold viste, hvordan folk i forening kan stable sig og lave flotte figurer. I havnen blev folk budt på kapsejlads dagen igennem, og børnene boltrede sig i waterballs. Motion kunne besøgende få i roklubben, og arrangementet bød også på skattejagt for børn med flotte præmier, og markedstoget Futte kørte dagen igennem med besøgende fra havnen til Vestergade, hvor butikkerne holdt åbent.

Indviet blev desuden færdigrenoveringen af Stubbekøbing Museums trappe og trappeopgang, der nu er ført tilbage til det oprindelige udseende.


Engagement og opbakning

- Når Havnens Dag igen i år blev en succes, så skyldes det opbakningen til arrangementet, hvilket vi er taknemmelige for. Det skyldes i ligeså høj grad det store engagement, de mange aktører, nemlig 38 og i alt 193 frivillige, lægger i det. Det er et engagement, der aftvinger respekt. Endelig er donationer fra private virksomheder og kommunale fonde med til at skabe mulighederne for arrangementet, siger Finn Jørgensen, en af tovholderne i Havnens Dag, der vil blive gentaget 6. juni i 2020.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE