cookie-og-privatlivspolitik
Elleham, hedder Ellehammers motorcykel fra 1907, som kan ses på Danmarks Motorcykelmuseum i Stubbekøbing.
Elleham, hedder Ellehammers motorcykel fra 1907, som kan ses på Danmarks Motorcykelmuseum i Stubbekøbing.
Foto: Privat

Nordfalsters avis

Her er Elleham anno 1907

Elleham - hedder den blot - opfinderen Ellehammers motorcykel anno 1907, der på lånebasis har fået base på motorcykelmuseet i Stubbekøbing.
19. september 2019 kl. 12:00 Af Henning Kørvel

Annonce

Nummerpladen hedder K92, og motorcyklen - Elleham fra 1907 - som den sidder på, er køreklar.

- Den bedagede motorcykel kørte også, da vi fik den, siger Torben Adelskov, leder af Danmarks Motorcykelmuseum i Stubbekøbing, hvor Ellehammers motorcykel, der ellers ejes af Ellehammer Fonden, har fået midlertidigt ophold på lånebasis og kan ses af nørder og andre interesserede fra ind- og udland, som gæster museet.

- Ellehammer begyndte allerede i 1904 at fremstille motorcykler. I 1907 kostede hans motorcykel 690 kroner. Der blev fremstillet 1.000 styk frem til 1914. Vi har i forvejen to Ellehammer motorcykler i samlingen, men måden hvorpå benzinen når frem til karburatoren, er forskellig på dem, siger Torben Adelskov.

Selv om nogle mennesker kommer for at se Ellehammers motorcykel, så opsøger de fleste museet for at se hele den unikke samling af tohjulede køretøjer. Alene i august havde der i den måned været 100 flere besøgende end i samme måned i 2018.

- I sæsonen som helhed har museet også haft flere besøgende end sidste år, selv om vi naturligvis altid kunne ønske, at endnu flere besøger museet, siger Torben Adelskov.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE