cookie-og-privatlivspolitik
Sebastian Zimsen ses her i en af sine volierer med kælepotten, den røde ara, Elvis på den ene skulder og en gultoppet kakadue på den anden skulder.
Sebastian Zimsen ses her i en af sine volierer med kælepotten, den røde ara, Elvis på den ene skulder og en gultoppet kakadue på den anden skulder.
Foto: Flemming Keith Karlsen

Nordfalsters avis

Her får fugle et godt liv

Falsters Fuglehjem i Øster Kippinge, der åbnede i foråret, giver mishandlede fugle et værdigt liv med pasning og omsorg.
24. oktober 2019 kl. 12:00 Af Henning Kørvel

Annonce

De kan høres, når man står ved havelågen til Storstrømsvej 67 i Øster Kippinge. Araer, kakaduer, caiguer og andre prydfugle løfter højlydt stemmerne, men ikke i vrede. Hos Falsters Fuglehjem, der har fungeret siden foråret, trives fuglene nemlig godt i store volierer ude og inde i skøn forening med tre labradorer og fire børn, der er ligeså fugletossede som Sebastian Zimsen og kæresten, Bettina.

Tre store ara papegøjer er Sebastian Zimsens egne, men de fleste af de øvrige prydfugle er indleveret, fordi de tidligere ejere opgav at have dem.

- Nogle mennesker bliver trætte af at have fugle, fordi de støjer og sviner. Det er et stort arbejde at holde fugle, og for at de trives, skal man tale med dem hver eneste dag, siger Sebastian Zimsen, mens hans kælepotte, en rød ara ved navn Elvis sætter sig på hans skulder, og en gultoppet kakadue indtager den anden skulder.

Han tager dog ikke imod prydfugle i ubegrænset omfang.

- Hvis jeg skal modtage fugle, så skal de kunne gå sammen med de fugle, vi har i forvejen. Og jeg er nødt til at tage en snak med ejerne, før jeg beslutter mig for at tage nye fugle ind. Jeg har 26 fugle i øjeblikket og er nødt til at begrænse mig, fastslår Sebastian Zimsen, der lige er blevet indstillet til førtidspension.

Sommeren igennem har familien bygget store volierer inde og ude til fuglene, og udover at have modtaget en del fugle siden foråret, er Falsters Fuglehjem, som er non-profit, i kontakt med andre fuglehjem for forsømte fugle.

- Man skal snakke med fuglene hver dag, og de skal underholdes for at trives godt, siger Sebastian Zimsen og føjer til, at hans og kærestens børn også har stor fornøjelse af fuglene, der tydeligvis trives godt.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE