cookie-og-privatlivspolitik
Carsten Astrup forrest i billedet er en af de syv-otte frivillige fra Idas Venner, der knokler for at få den snart 60-årige veteranfærge gjort klar til sæsonens sejlads.
Carsten Astrup forrest i billedet er en af de syv-otte frivillige fra Idas Venner, der knokler for at få den snart 60-årige veteranfærge gjort klar til sæsonens sejlads.
Foto: Flemming Keith Karlsen

Nordfalsters avis

"Ida" gøres klar til den nye sejlsæson

Veteranfærgen, der er kommet til Stubbekøbing fra skibsværftet i Gilleleje, er ved at blive klargjort til den nye sæson, der begynder 1. maj klokken 12.30.
18. april 2019 kl. 12:00 Af Henning Kørvel

Annonce

Syv-otte frivillige fra Idas Venner svinger pensler og maleruller ved klargøring af veteranfærgen til den nye sæson.

- Vi begyndte, efter at "Ida" var vendt hjem fra skibsværftet i Gilleleje, hvor nogle bundplanker blev udskiftet, og motoren - en trecylindret Alpha Diesel på 210 HK fra 1959 - er efterset og repareret, siger Carsten Astrup, næstformand i Idas Venner.

Al træværk og jernflader på "Ida", bygget på skibsværftet i Stege i 1959, bliver malet, og det er ikke et lille parti, der medgår til smukkeseringen og vedligeholdelse af den bedagede dame.

- Vi starter sejladssæsonen 1. maj klokken 12.30, der markeres på Stubbekøbing Havn med kaffe og kage til de første et hundrede mennesker. I de første 14 dage efter starten sejler Ida dagligt fra klokken 12 til 16.30, og fra 15. maj sejler færgen hver dag fra klokken 9.30 til 18.30 indtil 15. september, men sejladsen i de sidste 14 dage af sæsonen sker som i starten på nedsat tid. "Ida" sejler også i efterårsferien i uge 42, siger Carsten Astrup, og cykelturister udgør størsteparten af passagererne.

Fordi det 29. juni vil være 60 år siden, "Ida" blev bygget og sat i drift mellem Stubbekøbing og Bogø, vil fødselsdagen blive markeret med fest og farver, og for at sætte Idas tidslomme i perspektiv, så vil veteranbiler medvirke, og Idas Venner vil være iført tøj fra 1959.

- Det kostede i 1959 700.000 kroner at få bygget "Ida". Vi bruger stort set det samme beløb pr. år til vedligeholdelse, fastslår Carsten Astrup, og heri indgår fondsmidler.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

SENESTE NYT

MEST LÆSTE