cookie-og-privatlivspolitik
"Ida", der her ses i Stubbekøbing Havn, sættes i rutefart fra Bandholm-Askø i marts.
"Ida", der her ses i Stubbekøbing Havn, sættes i rutefart fra Bandholm-Askø i marts.
Foto: Flemming Keith Karlsen

Nordfalsters avis

"Ida" i rutefart til Askø

Veteranfærgen Ida skal sejle på Bandholm-Askø overfarten, mens færgerne Askø og Fermøsund skal på værft fra 16.-29. marts.
05. februar 2020 kl. 12:00 Af Henning Kørvel

Annonce

Veteranfærgen "Ida", der i sommersæsonen sejler mellem Stubbekøbing og Bogø, bliver i marts sat i ordinær drift mellem Bandholm og Askø.

Fra 16.-29. marts skal "Ida" sejle på ruten, mens færgerne skal efterses, og installationer repareres på Søby Værft.

- Vores faste mandskab skal sejle med "Ida" til Askø, mens medhjælperen til billettering med lokalkendskab til ramperne bliver en af de fastansatte på Askøfærgerne, siger overfartsleder Jesper Kraft Andersen.

På Askøoverfarten medtager "Ida" 30 passagerer og 10-12 biler afhængig af størrelsen.

- "Ida" har siden 1. december været på værft i Gilleleje, men før den indsættes på ruten til Askø, skal den til Stubbekøbing for at blive klargjort, idet den skal udstyres med 30 redningsveste, og den skal klargøres til at blive sat i drift, siger Jesper Kraft Andersen, der synes, at det er fint, at rederiet der står for driften af veteranfærgen, kan træde hjælpende til med "Ida", når færgerne på ruten til Askø skal på værft.

Annonce

Når "Ida" er færdig med afløsningen på ruten til Askø, skal færgen tilbage til Stubbekøbing, og når vejret tillader det, tager frivillige fra Idas Venner fat på at male og gøre "Ida" klar til sommersejladsen, der indledes 1. maj.

- Jeg har købt malingen, der skal bruges til vedligeholdelsen, siger Jesper Kraft Andersen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

SENESTE NYT

MEST LÆSTE

ANNONCE