cookie-og-privatlivspolitik
Ikonisk er Kippinge Kirke på grund af dets slanke spir, men fordi beklædningen af spåner er i forfald, skal det renoveres for et millionbeløb.

3

Billeder

Ikonisk er Kippinge Kirke på grund af dets slanke spir, men fordi beklædningen af spåner er i forfald, skal det renoveres for et millionbeløb.
Foto: Anders Knudsen

Nordfalsters avis

Ikonisk kirkespir skal renoveres

Spånerne på Kippinge kirkes spir falder af og skal udskiftes. Projektet budgetteres til 13,5 millioner kroner.
28. maj 2019 kl. 12:00 Af Henning Kørvel

Ikonisk er det - spiret på Kippinge Kirke, der kan ses på lang afstand, og på mange måder er det således en vigtig del af kirkens dna.

Men ikonisk eller ikke, så er spånbeklædningen på spiret i forfald og trænger alvorligt til at blive udskiftet.

- Vi er i gang med forberedelserne til projektet, idet vi i indeværende år således får foretaget forundersøgelser, planlægger projektet og indhenter tilbud på arbejdet, således at det kan blive iværksat i 2020, siger Niels Larsen, Vålse, formand for Nordvestfalsters Menighedsråd.


Sømhoveder ruster op

- Problemet er, at spånerne på spiret faldet af, fordi hovederne på sømmene, der holder dem på plads, ruster op. Udskiftning af spånerne budgetteres til 13,5 millioner kroner, og en betydelig del af udgiften går til opsætning af stillads, fordi det i sig selv er en stor opgave, ligesom arkitekt og konsulenter skal have honorar for deres medvirken, siger Niels Larsen.

I forundersøgelser, der er udført, har projektet allerede kostet menighedsrådet mellem 600.000 og 700.000 kroner.

Annonce

- Vi er nødt til at få udskiftet spånerne på spiret, før der med regn og sne vil kunne komme fugt ind til træværket inde under spånberne, for hvis det sker, så vil projektet blive endnu større og dyrere, mener Niels Larsen.

Nordvestfalsters Menighedsråd råder ikke selv over midlerne til projektet, og ifølge menighedsrådsformanden skal størsteparten af den budgetterede udgift på 13,5 millioner kroner lånefinansieres.


Kalkmalerier renoveret

Det seneste renoveringsprojekt i Kippinge Kirke, der er fra 1200-tallet og var en berømt valfartskirke i middelalderen, går tilbage til 2012, hvor kalkmalerierne blev renoveret, et projekt, der blev udført af Nationalmuseet.

Middelaldercentret i Sundby indledte i 2011 opførelsen af en rekonstruktion af Kippinge Kirke, som den tog sig ud i 1200-tallet. Opførelsen af rekonstruktionen er i høj grad også et formidlingsprojekt, der skal give besøgende på Middelaldercentret indblik i byggemetoder, der blev anvendt i middelalderen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

SENESTE NYT

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

SENESTE NYT

MEST LÆSTE

ANNONCE