cookie-og-privatlivspolitik
Lise Wied Kirkegaard og Frans Marcher poserer her med et eksemplar af jagtkongens erindringer, der ikke er kedelig læsning.
Lise Wied Kirkegaard og Frans Marcher poserer her med et eksemplar af jagtkongens erindringer, der ikke er kedelig læsning.
Foto: Henning Kørvel

Nordfalsters avis

Jagtkongen fortæller

Jagtlegenden og jagtkongen Frans Marcher, tidligere godsejer på Søholt, der har nedlagt over 102.000 stykker vildt, fortæller om sit liv i spændende bog.
21. september 2018 kl. 09:45 Af Henning Kørvel

Annonce

Over hundrede mennesker lyttede andægtigt, da Frand Marcher, jagtkonge og tidligere godsejer på Søholt ved Maribo, 10. september præsenterede sine erindringer - "Frans Marcher - en jafgtlegende fortæller" - på Hotel Saxkjøbing, suppleret af Lise Wied Kirkegaard, som hans historie er fortalt til, og som har stykket historien om den karismatiske og sympatiske person sammen.

En "mursten" på 532 sider, udgør værket, men mindre kan ikke gøre det, når alt skal med for at give et fuldstændigt billede af, hvad Frans Marcher har oplevet i sit 84 år lange liv, der med Aalholm hvor faren var godsforvalter som barndomshjem kendetegnes ved to klare pejlemærker: Hans uddannelse og virke i landbruget og frem for alt jagt med haglbøsse og riffel i ind- og udland. En interesse, han fik, da faren efter købet af Søholt i 1940 forærede ham en luftbøsse, som han skød sit første stykke vildt - en gråspurv - med otte år gammel.

Ved præsentationen af bogen fortalte Frans Marcher, at den meget vel ikke kunne være blevet til noget, for på en fødselsdagsjagt på Holmegaard Gods faldt en skudt fasan i hård blæst ned og ramte hans hånd og skæftet på hans haglbøsse, så det splintredes som en tændstik, og skuddene gik af.

- Hvis jeg havde fået fasanen ni hovedet, så var bogen ikke blevet til noget, konstaterede Frans Marcher, der kom i kontakt med Lise Wied Kirkegaard, ds hun arbejdede på lensgreve Adam Knuts erindringer. Arbejdet med jagtkongens erindringer gik for alvor i gang i 2014, og de er begge glade for og stolte over, at de kom i mål med projektet.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE