cookie-og-privatlivspolitik
Hallerne på brobyggepladsen på Masnedø er leveret af et stålfirma i Thisted.
Hallerne på brobyggepladsen på Masnedø er leveret af et stålfirma i Thisted.
Foto: Vejdirektoratet

Nordfalsters avis

Jysk firma bag brohaller

Fire haller på brobyggepladsen på Masnedø leveres af Thistedvirksomheden CSK, og de to sidste haller ventes færdig i efteråret.
21. august 2019 kl. 12:00 Af Henning Kørvel

Annonce

Det blev ikke nævnt ved trafikminister Benny Engelbrechts besøg på brobyggepladsen på Masnedø i slutningen af juli. Men hallerne til støbning af betonelementer til den nye Storstrømsbro er leveret af Thistedvirksomheden, CSK.

Ved ministerbesøget var kun to af de ialt fire haller, færdige. CSK venter, at de to sidste haller står færdige i løbet af efteråret, og herefter kan støbning af betonelementer indledes.

Den største hal, hvor brodragerne skal støbes, bliver 305 meter lang og 53,5 meter bred. Hal nummer 2, hvor fundamenter skal støbes, bliver 84 meter lang og 33 meter bred. Hal nummer 3, hvor bropillerne skal støbes, bliver 112 meter lang og 24 meter bred, og endelig bliver hal fire, øremærket til armeringsstål 150 meter lang og 21 meter bred.

- Hallerne til brobyggeriet hører bestemt til blandt de større, hvor vi både leverer stålskelettet og montagen, og de er oven i købet bygget til at kunne genbruges, siger salgsdirektør Jens Søndergaard, CSK.

- Vi er naturligvis godt tilfredse med, at vi endte med at få opgaven på hallerne i skarp konkurrence med polske og rumænske firmaer. Det viser, at vi ikke alene er konkurrencedygtige på kvaliteten, men også på prisen i forhold til udlandet.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE