cookie-og-privatlivspolitik
Her er overliggeren til kæmpekranen, der ankommer i februar.
Her er overliggeren til kæmpekranen, der ankommer i februar.
Foto: Fagioli

Nordfalsters avis

Kæmpekran leveres i samlesæt

En kæmpekran fra Fagioli i Italien, der skal placere bropillefundementerne i Storstrømmen, kommer til Danmark i februar.
14. januar 2020 kl. 12:00 Af Henning Kørvel

Annonce

En sværvægtskran fra firmaet Fagioli i Venedig, som skal placere bropillefundamenterne til den nye Storstrømsbro, ankommer til Danmark i februar.

- Den bliver sejlet herop i løsdele og skal samles på Vordingborg Havn, hvilket vil tage et par måneder, idet den også testes, før den tages i brug, siger entrepriseleder Carsten Rasmussen, Vejdirektoratet.

Kranen med to 25 meter høje ben bæres af to pramme, der er 65 x 17 meter, og overliggeren er 55 meter lang. Kranen kan løfte 3.000 ton, men ifølge Carsten Rasmussen vejer bropillefundamenterne maksimum 2.500 ton.

- Efter brug til et stort projekt i Canada er kranen modificeret i Italien til brobyggeriet i Storstrømmen, og når den er færdig her om et par år, skal den tilbage for at blive modificeret til et andet stort anlægsprojekt, siger Carsten Rasmussen.

Kranen skal kun placere bropillefundamenter i Storstrømmen. Brodækket vil blive hejst op med flytbare kraner på toppen af bropillerne og bliver flyttet fra bropille til bropille.

Bropillefundamenterne veksler i størrelse efter vanddybden, men de vil alle rage to meter op over vandspejlet, og på nær de to nærmest Orehoved og Masnedø støbes de på Masnedø og sejles ud på pramme for at blive sænket i Storstrømmen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE